tehermentesítés

2021.11.03. 17:30

Döntött a közgyűlés: elindul a Palotai úti parkolóház közbeszerzése

A legutóbbi közgyűlés egyik fontos döntése: indulhat a Palotai úti parkolóház kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás. A több mint háromszáz parkolót magában foglaló épület létrehozásának fő célja a belvároshoz közeli területek tehermentesítése. Jelenleg ingyenesen használható murvás parkolóként üzemel a Vasvári Pál Általános Iskolával szemben, a Palotai út páratlan oldalán található terület.

Héjj Vivien

Háromemeletes parkolóház „nő ki” majd ezen a területen

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Korábban felröppent a hír, hogy az említett ingatlanon esetleg színház- és koncertterem épül, ám a városvezetés már akkor is megerősítette: a Palotai út 11 13. szám alatt parkolóházat húznak fel. A legutóbbi közgyűlési döntésnek köszönhetően a város megindítja a parkolóház kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást. Az építés célja, hogy a történelmi belvároshoz közel eső területeket tehermentesítse a parkoló és az áthaladó gépjárművektől.

Háromemeletes parkolóház „nő ki” majd ezen a területen
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tervezett parkolóház épületéről már tudhatjuk, hogy vasbeton pillérvázas szerkezetű, földszint plusz három emeletes, félszinteltolásos, zárt sorúan beépített megoldással készül. A szintek közti közlekedés gépjárművel rámpákon, gyalogosan lifttel és lépcsőkön megoldott. Az épület alaprajza egyszerű kialakítású, minden szinten hat méter széles belső parkolóút jön létre, két oldalán merőlegesen szervezett parkolóállásokkal.

Az ingatlan megjelenése vonatkozó szabályozások alapján és a mai igényeknek megfelelően modern, nagyvárosi képet mutat majd, elrejtve a parkoló autók látványát, ugyanakkor az épület nyitott, átszellőztetett kialakítású lesz. A parkolóházban a tervek szerint 318 személyautó parkolása biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában