Frissen Fejérből

2021.11.01. 07:30

A hatszáz lelkes Sárkeszi szépkorú polgárait köszöntötték

A szépkorúak a szeretni tudás, a türelem és a megértés birtokosai – mondta köszöntőjében egyebek között Kőhegyi László, Sárkeszi polgármestere az önkormányzat idősek napi ünnepségén a faluházban.

V. Varga József

A 92 esztendős Kiss Károlyné, Aranka néni unokája, Kiss Beatrix és a polgármester, Kőhegyi László társaságában

Fotó: V- Varga József / Fejér Megyei Hírlap

„Lenni kell álomnak, lenni kell oknak / – legyen céljuk a fáradt karoknak!” – a meghívón Aranyosi Ervin verssorai álltak.

– Köszönjük, hogy küzdöttek értünk, hogy vállalták mindazt, amit a sors a korosztályukra kimért – emelte ki a faluvezető. – Kívánjuk, hogy derűsen, jó egészségben töltsék a pihenés éveit mindannyian!

Kiss Károlyné, Aranka nénit az unokája, Kiss Beatrix és dédunokája, Botár Bianka kísérte el az ünnepségre
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Kőhegyi László polgármester ajándékcsomaggal kedveskedett Sárkeszi legidősebb asszonyának, a 92 éves Kiss Károlynénak. Aranka nénit az unokája, Kiss Beatrix és dédunokája, Botár Bianka kísérte el az ünnepségre. A legidősebb férfiút, a 94 éves Csákvári Jánost otthonában köszöntötte a hatszáz lelkes kistelepülés elöljárója. Külön elismerés dukált három szépkorúnak, akik cselekvő részesei a falu közösségi életének: Szentkuti Gáborné Rozikának, Fülöp Miklósnak és Falvay Jenőnek.

A 92 esztendős Kiss Károlyné, Aranka néni unokája, Kiss Beatrix és a polgármester, Kőhegyi László társaságában
Fotó: V- Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Végül azután jó estebédhez szólt a nóta! Az örökzöldek, az operettmelódiák kellően andalítottak, s visszarepítettek mindenkit ifjabb éveikbe. A felszolgálásban önkéntesek szorgoskodtak; még gőzölgött a finom tyúkhúsleves, pikáns ízekkel szolgált a hentes tokány tarhonyával, hogy a süteményekről és az itókákról ne is beszéljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában