Frissen Fejérből

2021.10.05. 10:00

Veszélyt jelentenek a járdán kerékpározók Fehérváron

A város második legnagyobb választókerülete a 3. számú, ennek ellenére alig negyven ember vett részt a hétfő délutáni lakossági fórumon.

Borsányi Bea

Horváth Miklósné (balra) alaposan felkészült a vírus utáni első lakossági fórumra

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Lázmérés és kézfertőtlenítés után léphettek be az érkezők a Vizivárosi Általános Iskola aulájába, ahol a lakossági fórumon megjelent többek között Cser-Palkovics András polgármester is. A terület városi önkormányzati képviselője, Horváth Miklósné először vetítéssel egybekötött beszámolót tartott a 2020-2021-es fejlesztésekről. Elmondta, a városrész mintegy 1,3 milliárd forintot kapott ebben az időszakban, amit út- és járdafelújításokra, közterületi eszközök és bútorok kihelyezésére, illetve parkosításra, növények telepítésére fordítottak. A képviselő képes beszámolójában fotókkal is illusztrálta azokat a helyeket, ahol fejlesztések, felújítások történtek.

Horváth Miklósné (balra) alaposan felkészült a vírus utáni első lakossági fórumra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A továbbiakban arról beszélt, nem tud biztosat ígérni a 2024-ig tartó önkormányzati ciklus elkövetkező időszakára, hiszen a járvány miatt a gazdaság, így Székesfehérvár gazdasági mutatói is kiszámíthatatlanok, ezért azt sem tudni, milyen további fejlesztésekre lesz forrás. Azt azonban hangsúlyozta, hogy a prioritásoknak és a lehetőségeknek megfelelően sorra fog kerülni a Rákóczi utca négyemeletes házainak és a mögöttük futó, a garázsokat megkerülő utcának a rendbetétele. Kiemelte még a Budai út 48-102. mögötti terület rendezését, valamint a Gőzmalom utcai járda felújításának fontosságát is.

A lakossági hozzászólásokból úgy tűnik, a városrész egyik legégetőbb problémáját a Budai út páros oldalán, a járdán kerékpározók jelentik, akik lusták átmenni a páratlan oldalon futó kerékpárútra, itt viszont veszélyesek a gyalogosokra nézve. Szóba került még a Király sor–Géza utca kereszteződésében a kis körforgalom, a parkolási nehézségek, valamint a nemrégen történ katalizátorlopás kapcsán egyes lakók térfigyelő kamera felszerelését is felvetették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában