Frissen Fejérből

2021.10.04. 07:40

Vadászok baráti napja Ráckeresztúron

A Martonvásáron és Ráckeresztúron tevékenykedő Zöld Erdő Vadásztársaság baráti napot szervezett.

Gajdó Ágnes

Az érdeklődők fotókiállítást és állatpreparátumokat is megtekinthettek

Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Ráckeresztúr határában két jelentős emlékmű található. Az egyik a több mit kétszáznegyven esztendős barokk Szentháromság-szobor, a másik a nemrég felavatott Széchenyi Zsigmond-emlékkő. Ezen a patinás és rendkívül hangulatos helyszínen tartotta baráti napját a vadásztársaság. A gyerekek íjászkodhattak, légpuskával lőhettek, az érdeklődők vadászéletképekből álló kiállítást, őzbaktrófeákat és az erdőkben megtalálható állatok preparátumait tekinthették meg. Keczán Pál, a vadásztársaság elnöke és Kovács János vadászmester köszöntötte a megjelenteket. Az ezt követő beszélgetésből a település lakói megtudhatták, miből is áll a vadászok élete.

Természetesen nem csak abból, hogy lőnek egy-két vadat, hazamennek, megfőzik, megeszik. Sokkal összetettebb a tevékenységük, szigorú előírásoknak kell megfelelniük. Tavasszal például megtisztítják az erdőket az illegálisan lerakott hulladéktól, majd a túlszaporodás megfékezéséért a vadállományt gyérítik. Karbantartják az etetők, itatók és a két műemlék környezetét, valamint az odavezető utat is.

Az érdeklődők fotókiállítást és állatpreparátumokat is megtekinthettek
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

A gondozásukra bízott erdőkben tavaly például foglyot telepítettek. Télen rendszeresen etetik a vadakat, szálas takarmányt, tört szemet, silót is kapnak az állatok. A rendezvényen Szentes- Mabda Katalin Dóra, Ráckeresztúr polgármestere kiemelte, milyen sokat segített már a társaság az önkormányzatnak, és szerény ajándékkal köszönte meg a nemrég a Magyar Vadászkamara érdemérmével kitüntetett Kovács János elhivatott, példaértékű munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában