Frissen Fejérből

2021.10.05. 07:00

Pont kerülhet az enyingi Lomb utca gondjára

A külterületi útpályázat nyomán pont kerülhet a Lomb utca sok éve elhúzódó gondjára, valamint a szennyvíztisztító előtti út is megújulhat – tájékoztatta lapunkat a kisváros polgármestere.

V. Varga József

Viplak Tibor polgármester a múlt év végi panasz nyomán járt a Lomb utcában. A remények szerint belátható időn belül változik a helyzet

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Amint 2020 decemberében írtuk: olvasónk felpanaszolta, hogy az Alsótekeresi Faiskola erőgépei felhordják a sarat a Lomb utcára, s a vállalkozó nem takarítja azt. A városrész mezőgazdasági külterület, a szóban forgó földút az önkormányzat tulajdona, az utcát mindennapi munkájuk mellett folyamatosan karbantartják, reagált az ügyre a múlt év végén a cég ügyvezetője.

– Fontosnak ítéljük, hogy a faiskola üzemszerű működése mellett az ingatlantulajdonosok rendeltetésszerűen tudják használni az utat. Azt tapasztaljuk, hogy bár az útszakasz nincs szilárd burkolattal ellátva (murvával terített), a lakók megfelelően tudják használni – hangsúlyozta akkor Viplak Tibor polgármester.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője egyúttal felvetette a külterületi útfejlesztés pályázati lehetőségét.

Viplak Tibor polgármester a múlt év végi panasz nyomán járt a Lomb utcában. A remények szerint belátható időn belül változik a helyzet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a 0248-as, valamint a 0141-es helyrajzi számú út felújítására – értesültünk a fejleményekről a napokban. – Az egyik az alsótekeresi Lomb utca, illetve annak folytatása a 64-es főútig, a másik a szennyvíztisztító előtt, a halastó felé vezető út – nevesítette a két szóban forgó külterületi utat az elöljáró. A projekt összköltsége eléri a 130 millió forintot.

A fejlesztések megvalósításához az alsótekeresi út tekintetében Barabits Elemér, az Alsótekeresi Faiskola Kft. ügyvezetője 5,5 millió forint önrész biztosításával járult hozzá a pályázathoz. A másik út önrészét, 1,7 millió forintot pedig az Enyingi Földtulajdonosi Közösség biztosította a költségekhez.

– Köszönjük Barabits Elemér példaértékű hozzáállását, hogy felajánlásával is pont kerülhessen a sok éve elhúzódó problémára, valamint köszönjük a földtulajdonosi közösségnek, hogy a másik projektet támogatni tudta. Reméljük, sikeres lesz a pályázatunk, és ismét megmutatkozhat a közösség ereje – tette hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában