Frissen Fejérből

2021.10.18. 07:26

Növekszik a fertőzöttek száma – Cser-Palkovics András a maszk használatára kéri a közösséget

Cser-Palkovics András közösségi oldalán hívja fel a figyelmet arra, hogy az ősz beköszöntével ismét növekedni kezdett a koronavírusos fertőzöttek száma, az újabb lezárások elkerülés érdekében pedig a maszk használatát javasolja az egyes helyeken.

feol.hu

A polgármester a következő ajánlásokat és intézkedéseket tette közzé:

  • Javaslom és kérem, hogy a buszokon és vonatokon, a zárt, zsúfoltabb közösségi terekben, például az ügyfélszolgálatokon viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot. Ez jelentősen nehezíti a koronavírus terjedését, alacsonyabban tartva az esetszámokat. Apró kellemetlenség ez ahhoz képest, hogy mostani szabadságunk, a közösségi életünk megőrzése mennyit jelent mindannyiunknak.
  • Felhívom figyelmüket, hogy minden egészségügyi intézményben, tehát az orvosi rendelőkben is KÖTELEZŐ a maszkhasználat. Ez vonatkozik a szociális intézményekre is, tehát az idősotthonok látogatóira is, abban az esetben, ha nem rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal.
  • Minden önkormányzati ügyfélszolgálaton, valamint az önkormányzati cégek ügyfélszolgálatainak előtereiben ingyenesen fel- és elvihető sebészi maszkokat helyezünk ki, melyek használatára ismételten biztatok mindenkit.
  • Az erre igényt tartó orvosi rendelők számára ingyenesen maszkokat biztosítunk, melyeket a várótermekben helyeznek ki azok számára, akik elmulasztottak maszkot vinni magukkal.
  • A városi piac bejáratához is sebészi maszkokat helyezünk ki, hiszen a piacon „csúcsidőben” igen sokan tömörülnek relatíve szűk helyen, magas a fertőzés átadásának kockázata.
  • A teljes bejegyzés pedig itt olvasható:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában