Frissen Fejérből

2021.10.28. 09:00

Eredményes a fehérvári multicsarnok közbeszerzése

Újabb előrelépés a multicsarnok építése kapcsán: a közbeszerzési eljárás sikeresnek bizonyult, már az is nyilvános információ, melyik cég végzi majd a kivitelezést.

Héjj Vivien

Mint arról már lapunk is beszámolt, a tervek szerint még idén megkezdődhet a multicsarnok építése. A beruházás 32 milliárd forintos alapösszeggel, az opciós tételekkel és 8 százalék tartalékkal együtt nettó 35 milliárd forintos alapösszeggel valósul meg. A hatezer főt befogadni képes multifunkcionális csarnok a sportmérkőzések mellett koncerthelyszínként és konferenciák színtereként is szolgál majd, így a koncert­élmények mindenki számára ­elérhető közelségbe kerülnek. A csarnok térszín alatti területe meghaladja a 10 ezer négyzetmétert, míg földszintje 7 ezer, első emelete több mint 6 ezer négyzetméter lesz.

A beruházás kicsivel több mint két év alatt fejeződhet be, ez idő alatt egy jelentős és sokak által várt útépítési beruházás is megvalósul: létrejön a város új összekötő útja az Alba Ipari Zónán keresztül a Seregélyesi és a Budai út között.

A multicsarnok építését teljes egészében az állam finanszírozza. Az európai uniós közbeszerzések keddi értesítőjében nyilvánosságra került, ki tervezheti és kivitelezheti Székesfehérvár új csarnokát. A projektet a Market Építő Zrt. valósíthatja meg, mintegy 35 milliárd forintból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában