Frissen Fejérből

2021.10.26. 11:00

Klasszikus kinézetű Virágóra nyert

Egy héten át szavazhattak a Virág­óra jövő évi kinézetéről a fehérváriak. Három opciót kínáltak, toronymagasan nyert a befutó.

Héjj Vivien

A képen látható változat kapta a legtöbb voksot

Fotó: ÖKK

Évek óta hagyomány, hogy a városlakók dönthetnek a Fő utca egyik látványossága, a Virágóra külleméről. Ezúttal három ültetési tervet készített Rab János, a városgondnokság kertésze, ezek közül választhatta ki a lakosság, hogy melyik valósuljon meg 2022-ben.

A közösségi oldalon évek óta visszatérő mondat az óratervek kapcsán: „A régiek sokkal szebbek voltak”. Nos, a véleményt formálók kérése meghallgatásra talált, így ezúttal a három elképzelésből kettőt kifejezetten a régi tervek alapján alkottak meg.

Habár még korainak tűnhetett a szavazás, azért kellett már most dönteni a jövő évi kinézetről, mert a virágok beszerzését – a több mint kétszázezer tő egynyári palántával együtt – még idén ősszel elindítja a városgondnokság.

A képen látható változat kapta a legtöbb voksot
Fotó: ÖKK

Egy teljes héten át várták a szavazatokat, ez idő alatt összesen 5170-en nyilvánítottak véleményt. A legtöbb voksot az 1. számú, korábbi beültetési terv ihlette klasszikus, mondhatni történelmi változat kapta, erre összesen 2684-en szavaztak.

A város különleges virágkompozíciója tehát a lakossági kérésnek megfelelő mintával amerikai kövirózsa, papagájlevél, valamint piros és fehér begónia felhasználásával készül el.

Időközben lezárult a Virágos Székesfehérvár pályázat is, melyre közel tízezren jelentkeztek, így biztosak lehetünk abban, hogy a kezdeményezés jövőre is eléri célját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában