Frissen Fejérből

2021.10.13. 07:00

Kerékpárút építése miatt alakulhatnak ki időszakos torlódások Fehérváron

A Budapest–Balaton kerékpárút építése miatt a város több helyszínén megváltozott forgalmi rend van érvényben. Az időszakos torlódások miatt az elkövetkező hetekben érdemes előre megtervezni az utazást.

Héjj Vivien

Türelemre most is szükség van

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában jelenleg is zajlik a Budapest és a Balaton közötti kerékpárút kiépítése, a meglévő nyomvonalakhoz kapcsolódva. A munkálatok során 35 kilométeren teljesen új, önálló kerékpárút épül, 32 kilométeren forgalomtechnikai beavatkozásokat végeznek, további 22,8 kilométeren vegyes forgalmú – mezőgazdasági kerékpárutat alakítanak ki, 15 kilométeren pedig kerékpársávot jelölnek ki és felújítják a meglévő útvonalat. Székesfehérvár Kisfalud felé kivezető úton július­ban kezdődtek a kerékpáros aluljáró építésének munkálatai, ezzel együtt már akkor új forgalmi rendet vezettek be. Az autópályáról a város irányába egy sávon haladhattak a járművek, míg az ellenkező irányú forgalmat terelőúton biztosították. A kivitelezés előrehaladtával ismét új, a megszokottól eltérő forgalmi rendet vezettek be.

A Budai útról Dinnyés felé vezető szakaszon egy sávon haladhat a forgalom
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A beruházó tájékoztatása szerint a jelenlegi munkálatok november végéig tartanak. A korábbi terelőutat megszüntették, Székesfehérvárról Agárd, illetve az autópálya irányába újra a 7. számú főúton halad a forgalom, ám csak egy forgalmi sávon. Az ellenkező irányból érkezők továbbra is egy sávot használhatnak. A megépült aluljáró környezetében útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani. Ezzel párhuzamosan egészen december 15-éig megváltozott forgalmi rendre kell számítani a kerékpárút Székesfehérvár és Polgárdi közötti szakaszának építése miatt. A 7–8. számú elkerülő út felett, a 7. számú főút felül- járója mellett kerékpáros felüljáró épül.

Türelemre most is szükség van
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az építési munkálatok idején a 7. számú főút csomópontjának környezetében sebességkorlátozás mellett irányonként egy sáv járható. Tapasztalatunk szerint az érintett helyszíneken napközben kevésbé alakult ki forgalmi dugó, ám a délután második felében az eset- leges torlódásokra érdemes idejében felkészülni, ha mód van rá, elkerülni az érintett útszakaszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában