Frissen Fejérből

2021.10.08. 16:00

Képzést tartottak a jövőt tervezgetve a civilek és polgármesterek

Önkormányzati és civil szervezeti vezetők ismerkedtek csütörtökön az előttünk álló hat év pályázati lehetőségeivel és szabályrendszerével.

Palocsai Jenő

Civilek és polgármesterek együtt tanultak

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Most indul egy újabb, hatéves időszak, melyben a korábbihoz képest változnak a szabályok és bővül a pályázók köre. Már nyáron elindult a helyi humán szolgáltatások közösségi alapú újratervezése. A cél az, hogy a helyi önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak és önkormányzati intézmények együttműködésével elkészülhessen Fejér megye előzetes integrált területi programja.

Mivel a helyi humán fejlesztésekre vonatkozó támogatási kérelmek elkészítése korábban nem használt tervezési módszertannal, projektmunkacsoportok alakításával történhet, ezért három alkalomból álló felkészítő képzést tartanak. Ennek volt az első felvonása a Fehérvári Civil Központban.

Civilek és polgármesterek együtt tanultak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Molnár Krisztián nyitotta meg a rendezvényt. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke bízik abban hogy az induló, 67 milliárd forintos keretösszeghez még jönnek egyéb, kiegészítő ágazati programok.

Az eseményen felszólalt Törő Gábor is. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: – A civil szervezetek a kistelepülések életének hordozói, fontos, hogy nyerni tudjanak a pályázatokon, de nekik nincs olyan nagy apparátusuk ehhez, mint az önkormányzatoknak.

A plenáris képzésen a Kodolányin tanító Domokos Tamás beszélt a helyi humán fejlesztésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában