Folyamatosan nő az óvodások száma

2021.10.09. 16:00

Jövőre bővülhet a sárbogárdi Kossuth-iskola

Az összes, mind a 14 napirendi pontot egyhangú szavazással fogadták el a képviselők a pénteki testületi ülésen.

Majer Tamás

A szeptember végén, a felújított Hősök terén megtartott Térfoglaló programot is a Sárbogárdi Kulturális Egyesület szervezte

Fotó: SB

A 10. számú napirendi pont a József Attila utca 20. szám alatt található önkormányzati tulajdonú épület bontásáról szólt.

– A Kossuth-iskola mögött van a volt katolikus iskola, ami az 1800-as évek közepén épült. Nagyon rossz állapotú – nyilatkozta lapunknak Sükösd Tamás polgármester; elmondta azt is, hogy a Kossuth-iskola fenntartója, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ szorgalmazza a bontást. Úgy látszik, ha a régi épületet el lehetne tüntetni, akkor új tantermekkel bővülhetne a készségfejlesztő Kossuth EGYMI.

A polgármester elmondta, az idei költségvetés terhére nem vállalhatták a bontást, ám ha a tankerület a jövő évre nézvést is fenntartja bővítő szándékát, úgy a sárbogárdi önkormányzat megpróbálja a bontás költségét betervezni a jövő évi városi büdzsébe.

Tárgyaltak a „CseppetSem!” Programról is. Erről már a megyei közgyűlés is jóváhagyólag szavazott korábban. Természetesen a sárbogárdi önkormányzat is egyetért a háztartásokban keletkező használt sütőolaj és sütőzsiradék begyűjtésnek szándékával, s a kérésnek megfelelve elvi támogatásukról biztosították a programgazda céget. Vagyis a cég elhelyezheti gyűjtőpontjait a városban.

A szeptember végén, a felújított Hősök terén megtartott Térfoglaló programot is a Sárbogárdi Kulturális Egyesület szervezte
Fotó: SB

A testület elfogadta a helyi közművelődési és kulturális intézmények éves beszámolóit is. – A nagy művelődési házunkat fönntartó Sárbogárdi Kulturális Egyesülettel példaértékű a kapcsolat – mondta el Sükösd Tamás. – Ha mindenkivel úgy tudnék együttműködni, mint Horváth Istvánnal, a „művház” vezetőjével, pont semmi bajom nem lenne az életben! – fogalmazott.

Nemcsak az említett József Attila Művelődési Ház tevékenység-beszámolóját fogadták el persze, hanem a Sárszentmiklósi Közösségi Klub és a Rétszilasért Egyesület beszámolóját is.

Egy másik napirendi pont során pedig elfogadták a Sárbogárdi Zengő Óvoda 2021/2022-es nevelési évre szóló munkatervét. – Négy telephelyen működik az óvoda. Hála Istennek, a gyerekek száma folyamatosan nő. Az elmúlt években kétszer hajtottunk végre bővítést úgy, hogy épületen belül átszerveztünk, átépítettünk, és létrejött egy-egy új csoport – mondta ennek kapcsán Sükösd. – A következő fejlesztés nyilván már egy hozzáépítés lesz, ha lesz rá pályázat – tette hozzá.

Több, a településképet, a településszerkezetet érintő témában is döntöttek. Ezek között van az, hogy a Sárbogárdhoz tartozó Nagyhörcsökpuszta területén több ingatlant (01269/3, 01269/6, 01269/8 hrsz.) is mezőgazdasági üzemi területnek sorolnak át. A szintén Nagyhörcsök területén található 01251/26 hrsz.-ú ingatlan pedig különleges állatmenhely övezeti besorolást kap, itt az épületmagasság 4 méterről 9 méterre növelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában