Frissen Fejérből

2021.10.29. 14:30

Ingyenes tömegközlekedés, épülő parkolóház – több fontos témáról döntöttek a fehérvári közgyűlésen

Volt mit megtárgyalniuk.

feol.hu

Fotó: Pixabay.com

„Október 30-án, 31-én és november 1-jén ingyenes lesz a helyi közösségi közlekedés Székesfehérváron! Szeretnénk, ha a zsúfolt ünnepi időszakban többen, egyszerűbben választanák a közösségi közlekedést az autózás helyett” – tette közzé Cser-Palkovics András a közösségi oldalán.

Az alábbi témákat ismertették a közgyűlésen:

  • Megszavazták, hogy 2022-ben egy vonaljegy árába, tehát 280 forintba kerüljenek a havi diákbérletek Fehérváron.
  • A közgyűlés támogatta a Prohászka út és Kaszap utca sarkán lévő terület megvásárlását, városi tulajdonba vételét, így hamarosan megindítjuk az adás-vételi folyamatot. Ennek lezárulta után ideiglenes parkolót alakítanak ki a területen. A terület további sorsáról a későbbiekben születhet majd döntés.
  • Szintén parkolási téma: a közgyűlés kiírta Palotai útra tervezett, a „kis murvás” helyére építendő parkolóház kivitelezési közbeszerzését. A polgármester bízik benne, hogy elfogadható, reális ajánlatok érkeznek, és minél előbb elkezdhetik majd a kivitelezést, hiszen a Belváros és környéke számára fontos, egyre feszítőbb projekt ez.
  • Döntöttek a maroshegyi bölcsőde építésének indításáról, régóta várt beruházás ez az egész város számára. A közel 1 milliárd forintos projekt kivitelezése így hamarosan indulhat!
  • Állami források segítségével indítanák 4 fehérvári oktatási intézmény , a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Munkácsy Mihály és a Táncsics Mihály általános iskolák vizesblokkjainak teljes felújítását! További 6 iskola esetében pedig elindítottuk az ezen munkák elvégzésére vonatkozó közbeszerzéseket.
  • A testület döntött arról, hogy a 2019-ben betervezett, 2020-ban elhalasztott építményadó-emelést ismét elhalasztják a kis- és középvállalkozások számára, ezzel segítve a járványhelyzet okozta gazdasági helyzetből való kilábalásukat.
  • Kiírták a Móri út felújításának első ütemére a közbeszerzést. Ez az ütem körülbelül a Zichy liget és a Felsővárosi templom közötti szakaszt és a Zichy liget környékét jelenti. Teljes közműcsere, útfelújítás, körforgalmak és kerékpársávok kiépítése és a közvilágítás korszerűsítése is szerepel a kiírásban.
  • A közgyűlésen döntöttek több „vizes” beruházás elindításáról is, az Aszalvölgyi-árok rendbe tételéről, tervezik a Basa-árok és a Sóstó leürítő zsilipjének rendezését, illetve egy új vízátemelő műtárgyat is a Sóstóra.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában