Frissen Fejérből

2021.10.13. 19:47

Hamarosan indulhat a “kis Budai” felújítása

Cser-Palkovics András a közösségi oldalán osztott meg pár közérdekű információt.

feol.hu

20210120 Székesfehérvár, Cser-Palkovics András, interjú, éves költségvetés. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: gaborfeherphoto

A megyeszékhely polgármestere bejegyzésében felhívja a parkolóbérletek tulajdonosait, hogy 2020. március 20. előtt kiváltott éves, I-es, II-es, III-as övezetekbe szóló parkolóbérleteket október 31-én lejárnak. Erről mi is beszámoltunk, részletes cikkünket IDE kattintva tudja elolvasni!

A következő pontban a 2021-27-es EU-s költségvetési ciklus megyénkre és városunkra vonatkozó adatairól tájékoztaott. Eszerint, ebben az időszakban a Fejér megyei Integrált Településfejlesztési Program bő 23 milliárd forintból gazdálkodhat, ebből, több mint 11,7 milliárd forintot Székesfehérváron, Székesfehérvárra tudnak elkölteni. A három fő terület, melyre forrásokat kap a város, a klímavédelem, a versenyképesség fejlesztése és a szociális, egészségügyi terület.

Ezek után arról adott tájékoztatást, hogy az utolsó simításokat végzi a kivitelező a Budai út első ütemének felújításán. Megújultak az út alatti közművek, az aszfaltréteg, a buszmegállók és a padkák is. A munkálatok befejezése egyben azt is jelenti, hogy hamarosan indulhat a “kis Budai” felújítása, tehát az egész projekt második üteme. A polgármester kitért arra is, hogy Tudja, hogy jelentős nehézségeket okoz egy ennyire fontos közlekedési ütőér lezárása, forgalomkorlátozása, de fontos felújítás zajlik, tehát kéri és köszöni a közlekedők és a lakosság türelmét a következő hónapokra.

Egyéb felújításokról és fejlesztésekről is beszámolt, amik még hátra vannak erre az évre. Példaként említette a Semmelweis utca járdáinak felújítását, illetve a Tüdőgondozóval szemben 28 új parkolóhely kerül kialakításra.

A polgámester arra kér mindenkit, a fűtési szezon indulásának apropóján, hogy amennyiben nyílt égésterű kazánja, vízmelegítője van, szerezzen be szén-monoxid érzékelőt, illetve ellenőriztesse szakemberrel a kazán, kémény állapotát.

A harmadik oltás felvételének lehetőségéről is tájékoztatott bejegyzésében, valamint kérte, hogy aki még egyáltalán nem vette fel a covid-19 elleni védőoltást, feltétlen tegye meg, saját és az egész közösség védelme érdekében.

Végül, de nem utolsó sorban felhívta a figyelmet, hogy a Szent István Király Múzeum kérdőívet indított a Prosperis Alba Kutatóközpont segítségével, amellyel szeretnék a látogatói igényeket minél jobban felmérni.

A teljes bejegyzés itt érhető el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában