Frissen Fejérből

2021.10.09. 07:15

Éves közgyűlést tartott a CDESZ

Péntek délután a Ciszterci Diák­egyesület megtartotta éves közgyűlését a Ciszterci Szent István Gimnázium egyik termében. Mint azt korábbi írásainkból is tudhatják, az intézmény jelentős mértékben megújul a közeljövőben – a felújítási és bővítési munkálatok már javában zajlanak.

Déri Brenda

Balsay István elnök és Orosz Ágoston igazgató is beszélt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Ciszterci Diákegyesület Székesfehérvár, vagyis a CDESZ tavalyi közgyűlése a pandémia miatt elmaradt, így egy év kihagyás után tegnap a 2019-es és 2020-as év beszámolóját is hallhattuk az elnökség tagjaitól.

Míg a 2020-as programokról és kezdeményezésekről nagyrészt a járványhelyzetnek és az ennek okán keletkezett korlátozásoknak köszönhetően alig lehetett hallani néhány szót, addig 2019-ről bőven volt mit mesélni. Számos ünnepséget és találkozót sikerült megszerveznie az egyesület munkatársainak, akik abban bíznak, hogy ismételten hasonló eseményeket rendezhetnek.

Balsay István elnök és Orosz Ágoston igazgató is beszélt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Balsay István, a CDESZ elnöke hozzátette, hogy egy pályázat keretén belül jelentős mértékben hozzá tudtak járulni az intézmény informatikai eszköztárának bővüléséhez, ami a hónapokon át tartó online tanítást nagymértékben segítette. Napirenden volt továbbá a beszámolón túl a ciszterciben zajló építkezés és bővítés is, amelyről korábban már megyeszékhelyünk országgyűlési képviselője, Vargha Tamás is mesélt lapunknak.

Jelenleg is folynak a bővítési munkálatok, amit az is mutatott, hogy a közgyűlés ülését hallgatva számtalanszor hangos zaj ütötte fel a fejét, mely a közvetlen mellettünk lévő építési területről szűrődött be a terembe. A gimnázium igazgatója, Orosz Ágoston elmondta, hogy feltehetőleg jövő augusztusra fog elkészülni a földszint, mely az intézmény ebédlőjét, konyháját és tornatermét fedi le, e fölött pedig helyet kap a 12 új tanterem, mely valószínűleg az alsó szintet követően négy hónappal később lesz igénybe vehető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában