Frissen Fejérből

2021.10.07. 08:00

Elismerték a munkájukat – Átadták a Romhányi-díjat Fehérváron

A 2020. évi kitüntetettek vehették át ünnepélyes keretek között a Romhányi-díjakat a Hiemer házban.

Baráth Eszter

Díjat vehetett át Pál Katalin és Turi Tibor is

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szerda este a Hiemer-házban a szári származású Romhányi Györgyre emlékeztek. Az emlékülés kezdetén Derényi Gábor idézte fel a kiemelkedő orvos és egyetemi tanár életútját és annak kiemelkedő pontjait, mint például a Szombathelyen eltöltött éveket és Pécsre kerülését, tanárrá válását. Szerdán a 2020. évi díjazottak vehették át az elismeréseket, kiemelten 2021-ben az idén elhunyt Kollarics Béla szemész főorvos munkásságát díjazták, amit decemberben adnak át Dunaújvárosban.

Díjat vehetett át Pál Katalin és Turi Tibor is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A tavalyi évre szóló elismerések egyikét Pál Katalin belgyógyász, hematológus szakorvos vehette át Solt Istvántól. Megtudhattuk, eleinte azt hitte, 1980-ban ideiglenesen került Székesfehérvárra, a megyei kórházba. Az azóta eltelt időre visszanézve kiderült, mindezt rosszul hitte. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház belgyógyászatán, hematológiáján és onkológiáján kimagasló munkájával, elhivatottságával és teherbírásával évtizedeken keresztül látta el és gyógyította a betegeket.

Szintén elismerést vehetett át Turi Tibor belgyógyász, aki 43 esztendőt dolgozott le a székesfehérvári kórházban. Az emlékülésen felidézte a Romhányi Györgytől tanultak egy szeletét, valamint mindazt a fejlődést, amin az elmúlt évtizedekben a kórház átment, és aminek ő is részese lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában