Frissen Fejérből

2021.10.02. 13:00

Egyre több a gyanúsított a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében

Újabb gyanúsítottak kerültek elő a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében. A csoport, amely egyes közéleti személyiségek szinte válogatás nélküli megölését tűzte ki céljául, egy szervezett bűnözői körhöz kezd hasonlítani.

FMH

Egy Kulcs településhez tartozó, eldugott helyen szervezkedtek a radikális csoport tagjai

Fotó: amatőr

Mint ismert, a gyanúsítottak egy, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre, és céljaik elérése érdekében tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül – meg nem határozható számú további személyt megszólítva – közéleti szereplők megölésére hívták fel. A nyomozó ügyészség a csoport két vezetőjének letartóztatását indítványozta, amely indítvánnyal a bíróság egyetértve a kényszerintézkedést egy hónapra mindkettőjük vonatkozásában elrendelte.

A csoport szervezettségére utal, hogy – leképezve a demokratikus állami berendezkedést – a csoportosulás egyik vezetőjét bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt, és egy új „alkotmányt” is megfogalmazták. A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint az ügyben közölt újabb gyanúsítás szerint egy férfi kapcsolatba lépett a csoport vezetőivel azzal, hogy legalább öt hasonlóan radikális nézeteket valló társával szeretne csatlakozni és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”. Az ügyészség ezen gyanúsított őrizetét is elrendelte, a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésének indítványozásáról pénteken döntöttek. A rendelkezésre álló adatok szerint a csoport vezetői által hirdetett emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a gyanúsítottak szándékának komolyságát jelzi, hogy a tagok fegyverek beszerzéséről is egyeztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában