segítségnyújtás

2021.10.26. 17:00

Az ember lelki folyamataira fókuszálnak

Az ápolás idején fellépő kiégésről, valamint a súlyos betegek mentális és pszichés változásairól szólt az Ars Moriendi Klub hétfő délutáni összejövetele.

Baráth Eszter

Elsősorban olyan személyeket várnak ezekre a találkozókra, akik jelenleg is súlyos beteg hozzátartozójukat ápolják. Az ajtó ugyanakkor azok előtt is nyitva áll, akik megéltek már hasonló élethelyzetet és az akkor történtekre keresik a válaszokat, mondta Beke Éva mentálhigiénés munkatárs. Hétfőn a kiégés volt a fő téma, a szakemberek most is készültek rövid előadással. Elsősorban a lelki folyamatokra fókuszálnak, de minden találkozón teret adnak annak, hogy a résztvevők el tudják mondani saját problémáikat, amiben megpróbálnak segítséget nyújtani.

A hétfői, kiégésről szóló összejövetelen Aradi Gábor mentálhigiénés munkatárs foglalta össze a témával kapcsolatos tapasztalatokat. A szakember elmondta, a vizsgálatok alapján a munkahelyek közül is legkorábban a segítő szakmák terén tapasztalható a kiégés. Ennek alapján vizsgálják, hogy az otthoni ápolást végzők milyen csapdahelyzetekbe kerülhetnek, ezekre milyen megoldás van, amivel önmagukon is segíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában