Frissen Fejérből

2021.10.20. 07:00

A lezárás vesztese közlekedési szempontból a Horvát István utca lehet

Végeláthatatlanul kígyóztak a kocsisorok már a délután első óráiban, ám úgy tűnt, a sofőrök türelemmel viselik az átmeneti nehézséget – immár harmadik napja le van zárva a kis Budai út.

Héjj Vivien

Hétfő óta zajlik a munka, az autósok egyelőre türelmesek

Fotó: Pesti Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn elkezdődött a Budai út Vörösmarty tér–Várkörút közötti szakaszának felújítása. Ezzel párhuzamosan továbbra is zajlik a Prohászka Ottokár úti közművek átépítése. A kivitelezési munkák időtartama alatt a Várkörút Rákóczi utca–Budai út közötti szakasza a Deák Ferenc utca irányába a Budai úton haladva hagyható el, és az ellenkező irányba is csak ezen az útvonalon lehet közlekedni. A Prohászka Ottokár út a munkavégzés időtartama alatt a Károly János utca–Munkácsy Mihály utca útvonalon, valamint az Esze Tamás utca irányából közelíthető meg és hagyható el.

Hétfő óta zajlik a munka, az autósok egyelőre türelmesek
Fotó: Pesti Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

A terelés természetesen az autósok mellett a helyi, a helyközi és a távolsági autó­buszok útvonalát is érinti, ezért érdemes előre megtervezni az utazást. A forgalmi dugókat illetően a lezárások nagy vesztese a közlekedési szempontból egyébként is mostoha sorsú Horvát István utca. Már kora délután, a négy órai csúcsforgalom előtt is összefüggő kocsisor állt a Széchenyi–Horvát István utca kereszteződésétől egészen a Deák Ferenc utcai körforgalomig.

Aki nem akart beállni a végeláthatatlan sorba, az a Mártírok útja felé „menekült”, így ott is hosszú sorok vártak a jelzőlámpa szabad jelzésére. Sokat persze azok sem nyertek, akik a vasút felé mentek, hiszen a Mártírok útjáról érkezők a jelzőlámpán túljutva ugyancsak a Horvát István utcai kocsisort gyarapították.

A Széchenyi út Horvát István utca–Vörösmarty tér közötti szakaszán szintén egymást érték a járművek, emellett felélénkült a forgalom többek között a Lövölde utcában és az egyirányú, általában nyugodtnak mondható Károly János utcában is.

Tapasztalatunk szerint az autósok a körülményekhez képest türelemmel viselték a várakozást, a lehetőségekhez mérten segítették az érkező autósok besorolását. A kis Budai út felújítása előreláthatólag december 17-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában