Frissen Fejérből

2021.10.18. 16:42

A kézmosás világnapját ünnepelték a soponyai diákok

A soponyai Zichy János Általános Iskolában évek óta kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés, és ennek részeként a helyes higiénés szokások kialakítása.

V. Varga József

Az idén szappant öntöttek a nebulók

Fotó: Az iskola

A kézmosás világnapján, a korábbi évekhez hasonlóan, érdekes programmal – jelesül szappanöntéssel – a szappanos kézmosás fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét – tudtuk meg Hollósi Lászlóné Anikó igazgatótól. Hazánkban 2009-ben rendezték meg az első kézmosás világnapot. A gyerekeket különösen fontos minél korábban megtanítani a helyes kézmosásra, kézfertőtlenítésre, ugyanis a szappanos kézmosással sok betegség, fertőzés megelőzhető.

Az idén szappant öntöttek a nebulók
Fotó: Az iskola

Az intézményben ezen a napon, minden tanévben, felvilágosító program várja a diákokat. Az idén a gyerekek tanáraik segítségével szappant öntöttek, és átismételték a helyes kézmosás szabályait, mely minden osztályban a kézmosóknál ki is van függesztve. Természetesen a program végén, az elkészített szappanokkal, mindenki megmosta a kezét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában