Frissen Fejérből

2021.10.13. 10:00

A hívek elköszöntek Péter atyától Enyingen

Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke elhelyezte Enyingről Kallós Péter atyát, a három plébániát (Enying, Lepsény, Kisláng) is ellátó plébános október 15-ével már Ráckevén szolgál plébánosként és az egyházi iskola püspöki biztosaként.

V. Varga József

Kallós Péter atya vasárnap tartotta búcsúzó szentmiséit Enyingen, Lepsényben és Kislángon

Fotó: Facebook

Amint az enyingi hívektől értesültünk: váratlanul érte őket a hír, hogy Péter atyának mennie kell, de jól tudják, neki előrelépés mindez, amelyhez szívből gratulálnak. Enyingen, Lepsényben és Kislángon megszerették az atyát, és talán természetesnek is vették, hogy van papjuk. Ő is megszokta a környéket, megszerette a híveket, de most újabb kihívás felé szólítja az Úr, és fejet kell hajtaniuk, el kell fogadniuk a tényt.

– Köszönünk mindent nagy szeretettel, és kívánunk Péter atyának hűséges és jó híveket, Isten támogatását és áldását új feladataihoz és életéhez! Megmarad a szívünkben, és imádkozunk érte! – nyilvánították ki a nevezett településeken élő katolikus hívek.

Kallós Péter atya vasárnap tartotta búcsúzó szentmiséit Enyingen, Lepsényben és Kislángon
Fotó: Facebook

Péter atya utolsó szentmiséit október 10-én, vasárnap tartotta: Lepsényben 8.30, Enyingen 10 és Kislángon 11.30 órai kezdettel.

Péter atya elmondta: a plébániai közösségek csak akkor tudnak megmaradni, ha ők maguk összefognak, és együtt tevékenykednek, megmaradnak a templomokban, sőt, növelik a templomba járók számát. Csak élő közösség tud fennmaradni!

A Székesfehérvári Egyházmegyénél az áthelyezésről érdeklődtünk, és arról, hogy ki lesz a plébános a három érintett településen.

– Püspök atya még nem nevezte meg az utódot, de annyit elmondott: Enying, Lepsény és Kisláng természetesen nem marad ellátás nélkül – tájékoztatta lapunkat Bertáné Pintér Katalin, az egyházmegye sajtóreferense.

Amint megtudtuk: a volt ráckevei plébános egészségének romlása miatt kérte elhelyezését, és az egyházmegye azért döntött Kallós Péter atya mellett, mert Ráckeve is fontos település, és az iskola miatt fiatal, ugyanakkor tapasztalt papra van ott szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában