Frissen Fejérből

2021.09.27. 11:54

Zámolyi tározó, karácsonyi díszek szeptemberben és móri bornapok – Ezeket olvastátok a múlt héten

Szeptember utolsó előtti hete sem telt eseménytelenül a megyében. Mi pedig egy csokorba szedtük, melyek voltak azok a hírek, amelyek leginkább foglalkoztatták a nagyérdeműt.

feol.hu

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

1. Folyik a víz a zámolyi tározóból

Megnyitották a tározó zsilipjét szeptember 22-én, szakaszosan ugyan, de engedik a vizet. Korábban már eldöntött tény volt, hogy amint lehet, lehalásszák a zámolyi víztározót, majd utána vizét tovább engedik a Velencei-tó felé. Egyelőre annyi történhetett meg, hogy valóban elkezdték leengedni a zámolyi tározót, de egyelőre csak részlegesen, a szomszédos pátkai tározóig engedik a vizet, ugyanis tanácsos megvárni, amíg a levegő ­– és a víz – tovább hűl, azzal javul a minősége. Csak azután következhet Zámolyon a teljes lehalászás és a leengedés, azonban ez a mennyiség – kétségeink ne legyenek – alig látszik majd meg a nagyobbik tavon – számoltunk be róla.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/folyik-a-viz-a-zamolyi-tarozobol-5297636/

2. Az utolsó ilyen bornap Móron

A múlt hétfői soron kívüli testületi ülésen több napirendi pontot is tárgyaltak, de ezek közül kiemelkedik a közelgő bornapok lebonyolításával és a belváros átalakításával kapcsolatos javaslatok. Ez lesz az utolsó olyan bornap, amikor a jelenleg ismert és megszokott belvárossal fogadja Mór a vendégeket. Részletek a cikkben!

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-utolso-ilyen-bornap-moron-5292203/

3. Terelés Szabadbattyánban

Megkezdődött a szabadbattyáni Nádor-csatorna feletti közös közúti és kerékpáros híd építése, és ezzel együtt a forgalmi rend is meg­változott kedden a településen. A 7,5 tonnás súlyt nem meghaladó gépjárművek, valamint a menetrend szerint közlekedő autóbuszok a munkálatok ideje alatt – amely várhatóan 2022 április végéig tart majd – egy ideiglenes hidat használhatnak. Ezen a szakaszon viszont felváltva, közlekedési lámpa segítségével engedik a forgalmat. A 7,5 tonnánál nehezebb ­teherautók számára az ideiglenes híd azonban nem alkalmas, így nekik Úrhida irányába kell kerülniük.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szabadbattyan-szokni-kell-meg-a-rendszert-5297639/

4. Karácsonyi hangulat szeptemberben

Egy fehérvári boltban már szeptember közepén megjelentek az ünnepi díszek és nem is akármilyen mennyiségben. Nem túl korai ez egy kicsit?

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyakunkon-a-karacsony-egy-fehervari-boltban-mar-megjelentek-az-unnepi-diszek-video-5298785/

5. Jogsi 2 hónap alatt, vagy mégsem?

A jogosítvány megszerzésének hosszú és rögös útján sok mindenki végig járt már. A kezdeti félelmek, amikor még félve engedjük fel a kuplungot, és ha már 50 km/órával megyünk, azt hisszük száguldozunk, illetve aközött, amíg a vizsgabiztos kimondja, hogy sikeres vizsgát tettünk, bizony sok idő eltelhet. Na de mennyi, és miért ennyi? Erről beszélgettünk három székesfehérvári iskolavezetővel és gépjárművezető szakoktatóval.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-jogsi-ket-honap-alatt-mar-csak-egy-elcsepelt-szlogen-a-hosszu-varakozasi-ido-es-ami-mogotte-van-5288210/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában