Frissen Fejérből

2021.09.27. 07:40

Veszni látszik az egység

Az előválasztási kampány idején előkerült pár olyan dolog, ami esetleg éket verhet az eddig együttműködő politikai szervezetek közé.

FMH

Budapest, 2021. július 24. Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Vasárnap délelőtt Karácsony Gergely közösségi oldalán azt írta, fájdalmas, de megúszhatatlan része az előválasztásnak a tisztulási folyamat. A főpolgármester, aki egyben a Párbeszéd társelnöke, ennek kapcsán több jelöltet is megnevez, akikre nem szavazna. Közöttük van egy fehérvári jelölt is, és mint írja: „Akinek offshore cége van, ne akarjon ellenzéki jelölt lenni. Székesfehérváron kiderült, hogy Ráczné Földi Juditnak bizony van, de legalábbis volt offshore-ügye. Az én személyes etikai nor­máimba ez nem fér bele, ezért én biztosan nem szavaznék rá.”

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke azt írta erre, szintén közösségi oldalán: Ráczné Földi Judit minden szükséges dokumentumot be fog nyújtani az Országos Előválasztási Bizottságnak, ami igazolni fogja a vádak hamisságát.

Vadai Ágnes ugyanakkor kérdezett is Karácsony Gergelytől: „Szerinted oké, hogy pártod dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban a te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az atlatszo.hu internetes portálon látható adatkikérés szerint Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte? Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak?”

Ráczné a botrány kirobbanása után azt nyilatkozta: ez egy lejáratás az előválasztás miatt. Hogy kire gondolt, nem tudjuk, de tény, az előválasztáson az ő ellenfele az MSZP-s Márton Roland, akinek egyik jelölőszervezete a Karácsony vezette Párbeszéd.

A város jövőjét tervezték

Szombaton délben várták Budapest főpolgármesterét Székesfehérvárra, a Palotai úti, salakos parkoló sarkára. Karácsony Gergelyt a politikai esemény házigazdája, Márton Roland (az MSZP–Párbeszéd–Momentum–LMP–MMM közös jelöltje) hívta meg és fogadta. Márton Roland elmondta: „Elszánt vagyok, hogy Székesfehérvárt közép-európai mércével mért ipari-technológiai központtá tegyük.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában