Frissen Fejérből

2021.09.28. 07:30

Valódi központja lett Sárbogárdnak

Térfoglaló néven rendezett családi napot, térátadó rendezvényt a Sárbogárdi Kulturális Egyesület szeptember 25-én a város megújult fő terén.

Majer Tamás

Játékokkal, gyerekekkel, családokkal telt meg a tér a térfoglaló rendezvényen; az autók odébbálltak

Fotó: SB

Bár itt, a Hősök terén található meg a sárbogárdi polgármesteri hivatal, a művelődési ház és a város modern könyvtárépülete is, a tér eddig inkább amolyan központi parkolóként funkcionált. Idén, egy felújítás során, a „Zöld Város építési beruházás” című projekt részeként az itteni parkolók egy részét felszámolták. A megmaradó területből közösségi tér született! Hamar jegyezzük meg, hogy a közeli Mikes köznél viszont előzőleg új parkolókat hoztak létre. Így összességében nőtt a parkolóhelyek száma a környéken. Viszont a Hősök tere immár nem elsősorban autók megállóhelye, hanem a helybeliek kellemes, kényelmes találkozási pontja.

Játékokkal, gyerekekkel, családokkal telt meg a tér a térfoglaló rendezvényen; az autók odébbálltak
Fotó: SB

Egy, a közösségi oldalára kitett bejegyzésében Varga Gábor országgyűlési képviselő további részletekkel szolgált: – Családi és gyermekprogramokkal, illetve koncertekkel vették birtokba ma a sárbogárdi családok a megújult Hősök terét. Ahol korábban autók parkoltak, ott most egy szép tér és hamarosan sok zöldfelület várja a kilátogatókat. Tavasszal további 46 fa és több mint 3 ezer cserje telepítése után nyeri el végleges formáját a tér – tájékoztatott. – A Mikes közben korábban már elkészült az új parkoló, amelyet hamarosan az új iroda és szolgáltató épület, valamint a régi könyvtár felújítása követ a sorban. Ezen fejlesztésegyüttes megvalósítását Magyarország kormánya csaknem 500 millió forinttal támogatja – tette hozzá. A képviselő kifejtette, a tér átalakítása révén végre igazi központi teret kapott Sárbogárd városa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában