Még több helyben étkező diák

2021.09.03. 07:00

Új tálalókonyha nyílt Szabadbattyánban

Az étkezés most átkerült ebbe a helyiségbe, korábban egy helyi étterembe jártunk át, két zebrán keresztül, ami veszélyforrást jelentett. Nagyon nagy segítség nekünk, hogy itt, helyben meg tudjuk az étkezést oldani.

Majer Tamás

Szabó Ildikó polgármester mutatta meg az önkormányzati forrásból kialakított tálalókonyhát és a felajánlás révén beépített mosogatógépet

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fentieket Ekler Zoltán, a szabadbattyáni Gróf Batt­hyány Lajos Általános Iskola igazgatója mondta el lapunknak. Az iskola új tálalókonyhájáról beszélt. Korábban egy tankonyha volt az egyik, tanterem a helyiség másik felében.

Az iskolába 350 diák jár, 216-an ebédelnek itt. Szabó Ildikó polgármester lapunknak elmondta, reméli, remélik, hogy az új tálalókonyha, az iskolában helyben lévő étkezési lehetőség miatt – ha ez a fejlesztés bekerül a köztudatba – még több diák szülője dönt úgy, hogy az iskolában étkezteti gyermekét. Ha már a diákok számánál tartunk, jegyezzük meg itt: két 28 fős első osztályt indított idén, a 2021–2022-es tanévben a szabadbattyáni iskola.

Szabó Ildikó elmondta, hogy a tálalókonyha kialakítása önkormányzati forrásból, közel 20 millió forintból valósult meg. Nyáron mintegy másfél hónapig zajlott a kivitelezés. A két gáztűzhelyt kivéve minden új a konyhában. Alighanem a másfél milliós mosogatógép a legértékesebb új elem, ezt egyébként – az önkormányzati forráson túl – Fodorné Helemin Viktória önkormányzati képviselő, nyugdíjas pedagógus, korábbi igazgatóhelyettes ajánlotta fel az intézménynek. Az ötéves önkormányzati ciklus alatti tiszteletdíját ajánlotta fel, vagyis részben megelőlegezte azt.

Szabó Ildikó polgármester mutatta meg az önkormányzati forrásból kialakított tálalókonyhát és a felajánlás révén beépített mosogatógépet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A teljes beruházásból mintegy 12 millió forintot a helyiség átalakítására fordítottak, ezt már Lovas Andrea, az önkormányzat gazdasági irodájának vezetője mondta el. Megújult a belső elrendezés, a villamos berendezések, a burkolatok. Kialakították az előírások szerinti mosogatórendszert, illetve öltözőt mosdóval. Ezenkívül számos, a tálaláshoz szükséges eszközt vásároltak, például étel-melegentartót. Az új éttermi bútorok még nem érkeztek meg, ez még hátravan. Addig kölcsönbútorokat használnak.

A polgármester a fentiekhez hozzátette, az ételt az iskolába Tácról hozatják. Fontos, hogy a település szociális étkezőit is innen látják el ebéddel. Az ő számuk 25-30 fő között van. – Ezt azért hangsúlyoznám ki, hogy nehogy azt higgyék a szabadbattyáni lakosok, hogy jöhetnek ételhordóval ebédért, mert nem – mondta a polgármester. Nem szeretné, ha félreértés kerekedne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában