Frissen Fejérből

2021.09.24. 14:28

Offshore-szálak a fehérvári DK-s politikusnál

Az Egyesült Államokban bejegyzett offshore cég képviselőjeként szerepel egy szlovák nyilvántartás szerint a baloldali előválasztás DK-s székesfehérvári jelöltje, Ráczné Földi Judit – írja a Válasz Online.

FMH

Ráczné Földi Judit

Fotó: FMH-Archív (PT)

A hírportál kiderítette, a politikus aláírási joggal rendelkezik az Egyesült Államokban, Delaware-ben bejegyzett Minos King Global Business LLC nevű offshore vállalat esetében. Ráczné ugyanakkor aláírta azt a feddhetetlenségi nyilatkozatot, ami az előválasztáson való indulás egyik feltétele volt. Ebben a nyilatkozatban a jelöltek kijelentették, hogy nincs offshore cég a tulajdonukban. A DK ominózus Fejér megyei jelöltje július 26-án írta alá ezt a nyilatkozatot. Pont ugyanezen a napon, Ráczné aláírásával tett nyilatkozattal szállt ki a fenti offshore cég az Alba Autómosó Kft.-ből, amely ügyvezetője – a néhány héttel korábban leadott életrajza szerint – Ráczné Földi Judit. Vagyis a hatályos magyar cégjegyzékből eltűnt ugyan a Ráczné által hagyott offshore-nyom, de a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként – állapítja meg a Válasz Online.

A szintén ellenzéki Telex megkereste a politikust. Azt a választ kapta Rácznétől, hogy nincs és nem is volt offshore tulajdona. Hozzátette, szerinte ez csak egy lejáratás az előválasztás miatt, és feljelentést fog tenni a Válasz Online ellen. Érdemes megjegyezni, az előválasztáson Ráczné ellenfele az MSZP-s Márton Roland, akinek pártja és a Momentum egy háttéralku nyomán a közelmúltban visszaléptette az utóbbi párt színeiben politizáló Barlabás Andrást.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a telexnek azt válaszolta: semmi köze Ráczné Földi Juditnak a fenti offshore céghez, úgy gondolják, hogy lejárató kampány folyik ellene, és azt ígérte, feljelentést fognak tenni.

Utóbbiakra reflektálva a Válasz Online péntek délután közleményében azt írja: „ Azt kérjük Ráczné Földi Judittól és/vagy a pártjától, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t! Újságírói praxisunk alatt ugyanis még nem találkoztunk olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt! (...) Kérjük tehát a DK-t és jelöltjét, tényleg pereljék be lapunkat, hogy élőben végigtudósíthassuk a bíróságról, amint a politikust szembesítik a valósággal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában