Frissen Fejérből

2021.09.09. 16:11

Megújult Fehérvár velencei tábora

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

140 férőhelyes, akadálymentesített, saját mosdóval, fürdővel rendelkező modern kisházak kerültek a velencei ifjúsági tábor régi, lepusztult sárga épületei helyére. A 800 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően Székesfehérvár önkormányzata megújíthatta több évtizedek óta generációkat kiszolgáló táborát és adhatta most át hivatalos keretek között a diákoknak.

Komáromi Péter, a fehérvári diáktanács elnöke vette át szimbolikusan a tábor kulcsait Cser-Palkovics András polgármestertől, majd vonta fel a zászlót a táborban
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország kormánya a Modern városok program keretében 800 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyújtott Székesfehérvár önkormányzatának a velencei gyermek és ifjúsági tábor fejlesztésére. A beruházás Fehérvárhoz közel, igényes környezetben, a Velencei-tó adta gazdag kulturális- és sportprogram lehetőségekkel körülvéve egész évben lehetőséget biztosít elsősorban ifjúsággal kapcsolatos programok és rendezvények, valamint táborok megszervezésére. A megújult tábor avatóünnepségén köszöntötte a fehérvári diáktanács résztvevő tagjait Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Mészáros Attila alpolgármester, továbbá Gaál Gergely miniszteri biztos, Vargha Tamás államtitkár, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke.

– Szép tervezői munka eredménye az, amit most itt átadhatunk – mutatott körbe Cser-Palkovics András a valóban modern környezetté varázsolt táborban. – Nagyon örülök, hogy egy fehérvári cég nyerte el a közbeszerzési eljárást és megvalósította azt. A Modern városok program aláírásával olyan fejlesztés indulhatott el, ami szerintem Magyarország életében még soha nem történt meg: 23 megyei jogú város kapott egy speciális fejlesztési programot, letehette a javaslatait, hogy mit szeretne megvalósítani, mihez kér állami forrásból támogatást. Mi is így tettünk 2015 májusában – ennek egyik programeleme volt, hogy fűzzük szorosabbra Székesfehérvár és a Velencei-tó kapcsolatát. Így adta magát ez a csodálatos környezetben lévő tábor, melyet a fiataloknak építettünk újjá – fogalmazott Cser-Palkovics András, hozzátéve: az építészeti rész mintegy 600 millió forintból, az eszközbeszerzés pedig 200 millió forintból valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában