Frissen Fejérből

2021.09.17. 13:00

Jubileumi nap volt az abai mentőállomáson

A helyi mentőállomáson 20 éves munkájáért elismerő oklevelet vehetett át csütörtökön Varjú Viktor és id. Fogas László.

Déri Brenda

Varjú Viktor és id. Fogas László a mentőállomás ünnepségén

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kálozi polgármester, Weisengruber Imre meghívására érkeztünk az ünnepségre, ahol családias hangulatú bográcsozás és vidám nevetés fogadott minket. Meglepődve fogadták érkezésünket. Mint kiderült, meglepetés volt, hogy lapunk tudósít az eseményről, melyet az ünnepeltek kollégái és a környező települések – Káloz, Csősz, Sárosd, Sárszentágota, Sárkeresztúr, Seregélyes, Tác, Soponya – polgármesterei rendeztek annak okán, hogy hálájukat és elismerésüket fejezzék ki a két mentőtiszt munkájáért.

Mindketten még 2001 szeptemberében kezdték munkásságukat Székesfehérváron, László mint gépkocsivezető, Viktor pedig mint mentőápoló. Majd 2015-ben, amikor létrehozták Abán a mentőautó-állomást, áthelyezték őket ide. Jelenleg tizennégy fővel és két esetkocsival üzemel az állomás.

Varjú Viktor és id. Fogas László a mentőállomás ünnepségén
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A beszélgetős, emlékidézős találkozón természetesen szóba kerültek a megrendítő pillanatok, amikor például súlyos balesetekhez kellett a mentőknek kimenniük, de azok a felemelő és szintén megrendítő esetek is, amikor valakit sikerült újraéleszteni vagy éppen egy hirtelen jött szülést levezetni.

A két ünnepelt gondolatait sajnos a mentőszolgálat engedélyének hiányában nem közölhetjük, ám az biztos, szemmel láthatóan jól esett nekik a kis ünnepség. Örültek, hogy a csapat most együtt ünnepelhette fontos hivatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában