Frissen Fejérből

2021.09.15. 11:15

Hűha! Rá sem ismerni a Fehérváron felújított Bz motorvonatokra!

A MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében befejedőzött az első, kívül-belül megújult Bzx mellékkocsi fővizsgálata, valamint két InterPici motorkocsi és az iker Bz motorkocsi járműszerkezeti részének főjavítása.

MÁV

Mintha a FLIRT gyermeke nézne vissza ránk

Fotó: MÁV-START

A két 127‑es sorozatú Bz „InterPici” motorkocsin a szakemberek a közeljövőben a nyíregyházi területi műhelyben még a hajtásrendszeri, a villamosberendezések és a vezetőfülke karbantartását és javítását végzik el, ezután állhatnak forgalomba a megújult járművek az Észak-Alföldön.

A következő évek során további 21 darab InterPici motorkocsi újul meg, aminek során az utasteret felújítják; az üléseket újra kárpitozzák; a járműveket teljesen átfestetik, feliratozzák.

Megtörténik továbbá a közlekedésbiztonsági berendezések, a hajtásrendszer, a forgóvázak, kerekek, tengelyhajtóművek javítása; a villamos berendezések karbantartása, szükség szerinti javítása; valamint a vezetőfülkék karbantartása – tájékoztat sajtóközleményében a MÁV-START Zrt.

Hamarosan elkészül a debreceni területi műhelyben a 136‑os sorozatú iker Bz motorkocsi hajtásrendszeri berendezéseinek, villamos berendezéseinek és a vezetőfülke berendezéseinek a karbantartása, javítása is. A motorvonat tervezetten szintén a közeljövőben állhat forgalomba az Észak-Alföldön.

Mintha a FLIRT gyermeke nézne vissza ránk
Fotó: MÁV-START

A Bz motorkocsikkal közlekedő mellékvonali személykocsik is kívül-belül megújultak, műszaki felújítások mellett, új üléshuzatot kaptak, amelyek már ismerősek lehetnek a FLIRT, illetve KISS motorvonatokkal közlekedők számára. Az első, új színterv szerint felújított mellékkocsi Balassagyarmatra került és a térség vonalain teljesít szolgálatot.

Ezeket az üléseket már megszokhattuk a MÁV elővárosi vonatain
Fotó: MÁV-START

A következő években valamennyi 117-es sorozatú Bz motorkocsi is a főjavítás során az új színterv szerint fog megújulni a 12 évente esedékes, ún. „C-javítás” során. A motorkocsikat is teljesen felújítják műszaki, közlekedésbiztonsági és kényelmi szempontok szerint. Jelenleg két járműnek a pécsi, háromnak pedig a nagykanizsai területi műhelyben zajlik a főjavítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában