Frissen Fejérből

2021.09.10. 18:41

Hangszermustra, felbukkanó zenei tehetségek versenye Martonvásáron

Látványnak is mozgalmas és izgalmas! Gyerekek fogják, forgatják, nézegetik a száznegyven billentyűs, pengetős, húros, fúvós, csillogó, fatestű, elegáns, kisebb, nagyobb hangszert, a Fülesbagoly Fesztivál tegnapi nyitányán. A dobok igen népszerűek, másik két kedvenc a zongora és a gitár.

Zsohár Melinda

A zene mindenkié – ez nem szólam csupán, hanem valódi élmény

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Brunszvik–Beethoven Kulturális Központ ideális helyszín, a népdal ünnepe után néhány nappal a minőségi könnyűzene kap főszerepet két napon át. A Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programja és a Hangszeresek Országos Szövetsége jóvoltából utaztak a kisvárosba a hangszerek, mondta el Nagy Szabolcs, a Fülesbagoly Fesztivál főszervezője a csütörtöki esemény kapcsán. Szombaton is a BBKK-ban lesznek a hangszerek, bárki megnézheti, kipróbálhatja őket. A megnyitón Szabó Tibor polgármester és Cselőtei László, az NKA Hangfoglaló program kollégiumának vezetője köszöntötte a résztvevőket Bocsi Andrea, a BBKK igazgatója társaságában. Az igazgatónő számolt be róla, hogy programjaikkal több zenei irányzatot fogadtak és kínáltak Martonvásáron idén nyáron, a komolyzenétől a népdalokon át a könnyűzenéig, az értő közönség örömére.

A zene mindenkié – ez nem szólam csupán, hanem valódi élmény
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Öt évvel ezelőtt Martonvásár fogadta be a Fülesbagoly könnyűzenei tehetségkutató versenyt, mondta el Nagy Szabolcs, a debütálás várakozáson felüli volt! A győztesek lehetőséget kaptak lemezkészítésre, fellépésekre, fejlődésre, a Ruby Harlem formáció itt tűnt fel 2016-ban – ők eljutottak A Dal Eurovízió középdöntőjéig. Az Anteres 2019-ben a semmiből tűnt fel, próbateremben élték zenészéletüket, Budapesten nyertek Fülesbagoly tehetségkutatót. Azóta rendeztek Fülesbaglyot Debrecenben és Budapesten is, az első azonban emlékezetes marad, hagyományt teremtett. Az évfordulóra Horváth Bálint alpolgármester javasolta a fesztivált, a versenyhez kapcsolódó programokkal. Tegnap rendhagyó énekórán vettek részt a helyi és a ráckeresztúri általános iskolából és óvodákból a hangszermustra mellett, s negyven értelmileg akadályozott gyermek érkezett a martonvásári Pápay Ágoston Készségfejlesztő Iskolából. A zene mindenkié – ez nem szólam csupán.

A Fülesbagoly tehetségkutató idei versenyén tíz együttes mutatkozik be a szakértő zsűri előtt: Andrásik Remo, Süli András, László G. Gerzson és Warnusz Zsuzsa értékelik a könnyűzenei műfajok – pop, rock, soul, jazz, metal, elektro – feltörekvő fiatal előadóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában