Frissen Fejérből

2021.09.13. 16:00

Gyerekbántalmazás, vízhiány és búcsú a Parabától – Ezeket olvasták múlt héten

Csokorba szedtük olvasóinknak az elmúlt hét legolvasottabb cikkeit.

feol.hu

2021.09.07. Steininger Antal beszél a hamarosan végleg bezáró Paraba zenei szórakoztató helyről, amelyet ő egy évtizeden keresztül üzemeltetett. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér megyei Hírlap.

Fotó: NAGY NORBERT

1. Súlyos testi sértés bűntett kísérlete

A 12 éves, Lepsényben tanuló Martin törvényes gyámja, Nikolics Vilmosné, aki egyben a gyermek nagymamája, azt állítja, Martin szerdán 14 órakor vissza­indult az iskola ebédlőjébe ebédelni, amikor négy lebukott, idősebb tanuló nekiesett a fiúnak. Elmondása alapján senki nem segített unokájának, a felügyelő pedagógus nem tartózkodott ekkor az épületben.

Nikolics Martin nyakmerevítőben fekszik Siófokon
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nikolics-martin-sulyosan-bantalmaztak-lepseny-5266748/

2. Tánc a buszpályaudvaron

A világot bejáró Jerusalema tánc mindenki szívét meghódítja. A minap, nyugdíjas hölgyek adtak ízelítőt belőle a székesfehérvári buszpályaudvaron, a várakozók nagy örömére.

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/tancra-perdultek-a-holgyek-a-szekesfehervari-autobuszallomason-5259461/?uftm_medium=social

3. Vízhiány

– A pátkai víztározóval ugyanaz a baj, mint az összes többi, környékbeli vízzel: a súlyos csapadékhiány nálunk is tetten érhető – árulta el a HOFESZ társadalmi elnöke, Nagy Attila.

https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/velencei-to-vizhiany-patkai-viztarozo-5260421/

4. Elismerések

A IX. Fejér Megyei Szakdolgozói Napon a szakma kiemelkedő képviselőit is elismerték.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-az-ev-apoloja-es-az-ev-asszisztense-dijakat-5260529/

5. A Paraba-sztori

Az igényes szórakoztatás is művészet bizonyos szempontból. A hamarosan bezáró Parabát, s kultikus elődjét, a Vesztegzárat üzemeltető Steininger Antal (alias Papa…) is amolyan művészlélek ebből a szempontból. Akinek most leginkább mindkét szeme sír, csapatának tagjaival egyetemben, hiszen a szeptember 24-ei hétvégén, a Fehérvári Irodalmi Napok (FIN) keretében búcsúztatják a helyet…

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/a-paraba-sztori-bucsuzni-kenyszerul-a-nepszeru-vesztegzar-utoda-5256161/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában