Frissen Fejérből

2021.09.01. 07:30

Egész napos örömtánc zajlott a Szárazréti Közösségi Ház udvarán

Délelőtt tíztől este hatig ropták a táncot a szenior örömtáncosok a Szárazréti Közösségi Ház udvarán, ahová Fehérvárról és vidékről több mint száz résztvevőt vártak kedden.

Borsányi Bea

Az örömtánc nemcsak a testnek tesz jót, a szellemi frissesség fenntartásában is segít

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Régóta tudott dolog: a táncnak gyógyító ereje van. Az örömtánchoz pedig nem kell semmi más – még parnter sem –, csak egy pár kényelmes cipő, no meg egy oktató, aki mutatja a lépéseket, a koreográfiát. A Szenior Örömtánc Magyarország szlogenje: mozgás, öröm, agytorna. Az örömtánc jót tesz az ízületeknek, a koordinációs készségnek, az egyensúlyérzéknek, miközben a követendő koreográfiák megdolgoztatják az agyat is, ami idősebb korban kifejezetten hasznos az Alzheimer-kór elleni küzdelemben. Mindezeken felül az összejövetelek társaságot biztosítanak, ami ugyancsak fontos a szellemi egészség megőrzése szempontjából. Sajnos azonban jellemző módon csak a nők favorizálják ezt a fajta mozgást, pedig a férfiaknak is minden bizonnyal jót tenne!

Az örömtánc nemcsak a testnek tesz jót, a szellemi frissesség fenntartásában is segít
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A keddi rendezvény tulajdonképpen egy nyárbúcsúztató, egy nagy össztánc volt, amit a város szenior örömtáncosai együtt élvezhetnek. Ám, ahogy azt Ottó Csabáné szenior örömtáncoktató, a rendezvény egyik szervezője elmondta, tavaly nem tudták megtartani, sőt az elmúlt másfél évben kevés lehetőség volt a személyes találkozókra, a közös programokra. Ez a tény talán most még lelkesebbé tette a nap résztvevőit, akiknek az első koreográfiát a szenior örömtánc magyarországi meghonosítója, Csirmaz Szilvia mutatta be. Ugyancsak ő képezte ki az évek folyamán a hazai oktatók nagy részét.

Az egész napos táncot kisebb, egyéb táncbemutatók – néptánc, country – szakították meg, illetve volt zenei fellépő is, így azért volt lehetőség pihenni is. A napot végül Balázs Klári és Korda György produkciója zárta, akiket az örömtáncosok valódi örömmel fogadtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában