Frissen Fejérből

2021.09.15. 18:00

Mobilitási hét veszi kezdetét Szabadegyházán

Mobilitási hét veszi kezdetét a községben szeptember 16-tól egészen 22-ig, a környezettudatosság jegyében.

Déri Brenda

A tavalyi mobilitási héten is e-busz szállította a diákokat

Fotó: önkormányzat

Idén ismét megrendezik Szabadegyházán a mobilitási hetet az önkormányzat szervezésében, minden korosztály számára igyekeznek izgalmas és élvezetes programokat kínálni.

Céljuk nem más, mint hogy közelebb hozzák az embereket a környezetvédelemhez. A rendezvény mottója a „Maradj egészséges, közlekedj fenntartóan!” Az egyhetes programsorozat keretén belül az iskolás és óvodás gyermekeket minden nap elektromos busz szállítja majd. Szintén napi rendszerességgel, reggelente Szabad1Falatra fantázianévvel reggelivel kedveskednek a szervezők mindazok számára, akik nem autóval érkeznek. Olyan finomságokat is kínálnak, melyek bio alapanyagokból készülnek, illetve glutén- és laktózmentesek, sőt még vegetáriánus falatok is lesznek. Mivel az egészség áll mindenek felett, így ehhez mérten pénteken, az egészségnap keretén belül ingyenes szűrővizsgálatokra jelentkezhetnek a helyiek.

A tavalyi mobilitási héten is e-busz szállította a diákokat
Fotó: önkormányzat

A hét folyamán lesz gokart, mászófal, légkerékpár, Forma–1-es szimulátor és ügyességi labdajátékok a faluban található focipályán. Végül a mobilitási hét résztvevői között egy kerékpáráruház felajánlásával értékes fődíjat sorsolnak ki, ami nem más, mint egy kerékpár, de emellett kisebb díjak is kiosztásra kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában