Frissen Fejérből

2021.09.30. 15:10

A zöld városüzemeltetésről értekeztek a nagyvárosok Fehérváron

A lombkezeléstől a gyomirtáson át a „zöld” városüzemeltetés minden sikeres és fejlesztésre szoruló ágazatát érintette az a csütörtöki konferencia, melyre Székesfehérvár hat nagyvárost hívott meg – a tapasztalatcsere reményében.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvárhoz hasonló nagyságú városokkal – mint Sopron, Pécs, Paks, Gödöllő, Kaposvár és Keszthely – cseréltek tapasztalatot a Zöld városüzemeltetési konferencián csütörtökön a város fenntartásáért felelős szakemberek. A Sóstó Vad- és madármentő Központja adott otthont a találkozónak, melyen olyan eredményeket, fejlesztésre szoruló eseteket osztottak meg egymással a szakemberek, melyek elősegítik a városfenntartást, mind gazdasági, mind szakmai szempontból.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Csete Gábor, Székesfehérvár természetvédelmi szakmai vezetője foglalta össze a konferencia esszenciáját: – A cél az volt, hogy megtudjuk, hogyan lehet folyamatokat kiváltani, milyen problémák adódhatnak a köztisztasági vagy zöldfelület rendbentartási munkálatok során. A városok ezúttal főleg azokról a tapasztalatokról számoltak be, amelyekben gyengébbek, illetve azokról, amelyekben eredményeket értek el, azért, hogy minél professzionálisabban üzemeltethessünk egy várost. Ez minden szakterületre igaz – foglalta össze a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában