rudas

2021.09.26. 13:00

A pénzügyi tudatosságról tartanak foglalkozásokat

Októbertől olyan ingyenes foglalkozásokat szervez a Rudas középiskola, amelyek a fiatalok pénzügyi tudatosságát segítik elő.

Molnár Emese

A Pénziránytű Alapítvány útjára indította országos programját, amelynek keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat. Szeptembertől minden készen áll, hogy széles körben kezdődhessen a program az ország hat vidéki városában: Debrecenben, Dunaújvárosban, Győrben, Kisújszálláson, Szegeden és Veszprémben.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására. Októbertől heti rendszerességgel fogadják a helyi és környékbeli diákcsoportokat, valamint a pedagógusokat is (hiszen vannak olyan programok, amik kifejezetten nekik szólnak).

Az igazgató kiemelte, az a cél, hogy a pénzügyi nevelés modern, magas szakmai színvonalat képviselő, egyben a kor pedagógiai kihívásainak is megfelelő eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegyék. Már elkezdték felvenni a kapcsolatot a környék többi iskolájával, és hirdetik a Rudas honlapján is ezt a lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában