Frissen Fejérből

2021.09.14. 07:05

A kulcsi jövő őreinek elismeréseket adnak át

Hiánypótló kezdeményezésként a helyi újság szerkesztősége szervezte meg azt az elismerést, amellyel azokat a kulcsiakat ismerik el, akik tevékenységükkel – a településen élők szavazatai alapján – a legtöbbet tesznek a kulcsi gyermekekért.

Török Tímea

Ébl Andrea tanítónő is sok szavazatot kapott tavaly

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az újságból kivágott szavazólappal, a weboldalon illetve a helyi közösségi médián keresztül két hónapon keresztül bárki tehetett javaslatot a legjobb pedagógus díj odaítélésére. Összesen öt kategóriában lehetett ebben az évben szavazni. A kategóriákban megjelölt intézményekben dolgozó valamennyi munkatársra, a konyhás nénitől a közmunkáson át, dadusra, óvó nénire, kisgyermeknevelőre, tanítóra, tanárra, civilre, intézményvezetőre lehetett voksolni. Összesen több mint ezerkétszáz elismerés érkezett szavazatok formájában.

A szervezők öt kategóriában kérték a lakosságot, hogy jelöljék meg kinek-kiknek a gyerekekért tett munkáját szeretnék elismerni. Így érkeztek a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde, a Fekete István Általános Iskola és AMI, civil szervezetek munkatársai, hivatalos személyekre és országos ismertségű kulcsira is szavazatok.

Ébl Andrea tanítónő is sok szavazatot kapott tavaly
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A voksok beérkezése, összesítése után az eredmény kihirdetésére egy gálán kerül majd sor, amelyet a település faluházában rendeznek szeptember 15-én 16 órától. Mindenki meghívást kapott az eseményre, akit jelöltek bármely kategóriában.

Az ünnepi eseményen a szervezők mellett a polgármester, Jobb Gyula fog ünnepi beszédet mondani.

– Nagy öröm számomra ez az elmúlt évig hiánypótló esemény. Szeretnénk – és kötelességünk – elismerni azokat, akik a gyermekeinkért végzett mindennapi tevékenységükkel ­kivívták környezetük nagyrabecsülését. Ezek az emberek a jövőnk őrei. Tavaly azt tapasztaltam, hogy sokak szemében csillogtak a könnyek, ez méginkább megerősített abban, hogy a kezdeményezést hagyománnyá kell tennünk- mondta el Jobb Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában