Frissen Fejérből

2021.09.14. 13:31

A cipzár elv dilemmája most egy szülni igyekvő pár útját nehezítette meg az Új Csóri úton (videó)

A népszerű közösségi oldalon kapott szárnyra egy videó, melyben vajúdó párjával sietne egy férfi a fehérvári kórházba, az Új Csóri körforgalomnál azonban egy „kisebb” akadállyal néztek szembe, pedig ilyenkor minden perc számít.

feol.hu

Korábban mi is foglalkoztunk a cipzár elvvel és ennek helyes használatával, természetesen a központban itt is az Új Csóri úti körforgalom volt. Hiszen itt mondhatni megszokott a végeláthatatlan kocsisor és a cipzár elvet nem ismerő sofőrök tömege, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">főleg a reggeli és a délutáni órákban.

Akkor egy olvasónk kereste meg portálunkat azzal a problémával, hogy a körforgalomtól körülbelül egy kilométerre van egy híd, általában ott áll a sor vége a reggeli csúcsban, amikor munkába igyekezne. Ez betudható annak is, hogy nagy a teherforgalom, de a kamionok sokszor beállnak a felezővonalra, így a két sáv nincs kihasználva, nem lehet elmenni, elférni mellettük. Megvizsgáltuk az esetet egy kamionos szemszögéből is, aki azt mondta lapunknak, hogy az a cél, hogy a kamionos mellett a belső sávban ne tudjon elmenni senki, mert amikor a kamionos a felezővonalra áll, akkor a mögötte haladókat rákényszeríti a cipzárelv betartására. A cipzárelv úgy működik, hogy nem az utolsó pillanatban kell alkalmazni, hanem a sáv megszűnése előtt 2-300 méterrel.

Térjünk vissza azonban a jelenbe és a videóra, amiről fentebb beszéltünk. A videón az látszik, hogy a kamionos itt is a felezővonalon áll és a kórházba igyekvő párt, így akadályozta az ő továbbhaladásukat. A videót elnézve valószínűleg a csúcsidőben történhetett az eset ez is lassíthatta a városba való bejutást. Mindenesetre reméljük, hogy az anyuka és a kisbaba is jól vannak és időben beértek a kórházba!

Kapcsolódó:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vegelathatatlan-kocsisor-az-uj-csori-korforgonal-sokszor-onkenyesen-zarjak-le-a-kamionosok-a-belso-savot-4705447/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-erem-masik-oldala-cipzarelv-a-kamionsofor-szemszogebol-4708489/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában