Frissen Fejérből

2021.09.09. 12:00

12 méteres acéloszlopoknak kellett költözniük a kerékpárútvonal miatt Fehérváron (videó)

Daruval emelték fel és költöztették arrébb az acéloszlopokat az E.ON szakemberei a 7-es út mellett Székesfehérvárnál.

feol.hu

Fotó: Részlet a videóból

Az egyenként 12 méter magas, 1 tonna súlyú szerkezeteket azért helyezték át, hogy szabaddá válhasson az út a NIF Zrt. beruházásában itt épülő kerékpárút nyomvonalának, amely Budapestet a Balatonnal köti össze. A munkát nehezítette, hogy az oszlopok középfeszültségű vezetékei a nagy forgalmú, 7-es főút felett vezetnek át. Erre az időre a villamos hálózatot is lekapcsolták. A munkát úgy szervezték meg, hogy a lehető legrövidebb ideig legyen áramszünet a környéken. Ekkora időzítették az áthelyezett földkábelrendszerek összekötését is, melyek új helyét, már korábban kiásták és a vezetékeket is lefektették.

Különösen izgalmas volt az, hogy a 7-es út forgalmát kellett megállítani a művelet idejére, mert a légvezetékeket le kellett engedni, majd újra fel kellett helyezni, a már új helyre került acélszerkezetre. Hogy megépülhessen a kerékpárút, az E.ON szakembereinek több ponton szabaddá kellett tenni a tervezett nyomvonalat, például közvilágítási hálózatokat kellett arrébb helyezni – árulta el Varga Ivett, az E.ON Hungária Csoport szóvívője.

Már csak a talajtömörségi vizsgálatok vannak hátra, és átadhatják a területet a kerékpárutat építő cégnek – derül ki a videóból:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában