Frissen Fejérből

2021.08.26. 13:53

Végre megvalósul az első Kárpát-medencei Néptánctalálkozó Csókakőn

Tavaly nem jött össze, ám az idén, még ha szűkebb keretek között is, de végre megvalósul az első Kárpát-medencei Néptánctalálkozó a vár alatti téren, amely remek szombati programnak ígérkezik.

Borsányi Bea

A néptáncosok is sikeresen pályáztak az augusztus végi néptáncfesztivál támogatására

Fotó: FMH-Archív (PT)

- Egyelőre nem ígérnek túl sok jót az időjósok szombatra, de mi készülünk, már állítjuk a sátrakat a téren, így eső esetén sem fogunk elázni – mondta Bognár Gábor, a rendező Barkócaberkenye Néptánccsoport elnöke. A fesztivál ötlete akkor született, amikor az egyesület fennállásának 10. évfordulójának megünneplésére készültek, ám a tavalyi tavasz ünneplés helyett mást hozott. A helyzet most némileg jobb, bár vannak olyan határon túli néptánccsoportok, amelyek végül nem vállalták a határátlépéshez előírt procedúrát. Ám biztosan érkeznek táncosok az erdélyi Marosszentannáról, és a vajdasági Bajmokról, sőt a műfajtól eltérő, de a rendezvény szellemiségébe illő Felvidéki Rockszínház is ott lesz Csókakőn.

Ami a programot illeti, szombaton délután 2 órától kézműves foglalkozással, lovaskocsizással, népi játszóházzal és táncházzal, valamint kincskereső vártúrával várják a családokat. A néptáncosok színes felvonulása 15.30 órakor indul a templomtól a várhoz, majd a megnyitót követően kezdődnek a fellépések, amelyen természetesen a házigazda Barkócaberkenye is közönség elé lép. Koncertet ad a Silvatica Néptánczenekar, akik majd a hajnalig tartó táncházban is húzzák a talpalávalót, ám előtte 20 órától a Felvidéki Rockszínház műsorát élvezhetik a vendégek. A programok ingyenesek és korlátozás nélkül bárki részt vehet rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában