Frissen Fejérből

2021.08.22. 07:45

Városi ünnepségen köszöntötte Enying Szent István napját

Szent István napját városi ünnepségen köszöntötték pénteken délelőtt a Batthyány-kastély kertjében. Beszédet mondott Viplak Tibor polgármester, megszentelték és megszegték az új kenyeret, települési kitüntetéseket adtak át.

FMH

A posztumusz díszpolgári címet Óvári László özvegye, Kató asszony vette át az enyingi ünnepségen

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A képviselő-testület Enying Város Díszpolgára címet (posztumusz) adományozott Óvári Lászlónak, aki 1994 és 2002 között két ciklusban töltötte be a helység polgármesteri tisztét. Enying Városért Érdemérem kitüntetésben részesült öt orvos: Bertalan Péter, Ivády Ilona, Lelkes Ákos, Patócs Tibor és Taubert Márta; Kiváló Közszolgálatért elismerésben Bertáné Horváth Aranka (rendelőintézeti vezető asszisztens) és Lászlóné Dávid Márta (óvodapedagógus).

A posztumusz díszpolgári címet Óvári László özvegye, Kató asszony
vette át az enyingi ünnepségen
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A városvezető Polgármesteri Díszoklevelet adott át a megyei kórház Enyingi Rendelőintézete dolgozóinak, az Enyingi Mentőállomás munkatársainak, a megyei kormányhivatal enyingi járási hivatala dolgozóinak és az enyingi II-es számú háziorvosi körzet munkatársainak. A családi sportnapot a Zöld város, Enying projekt során elkészült új tó mellett rendezték meg. Többek közt mászófallal, dartsfocival, népi játékokkal, egészségsátorral. Délután szórakoztató műsorok sorjáztak. Gregor Bernadett és Csengeri Attila, illetve Pál Dénes koncertezett, este Dudar Feri mulattatott, s a retró buli során tűzijáték szikrázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában