Frissen Fejérből

2021.08.06. 09:00

Több fejlesztés is zajlik Sárosdon

Számos beruházással bővítik a nagyközséget, mely által nemcsak környezetük szépül meg, hanem az ott élők is jobb életminőségnek örvendhetnek.

Déri Brenda

Jól halad az orvosi rendelő felújítása, felénél tart a beruházás

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jelentős fejlesztések zajlanak, illetve zajlottak Sárosdon a közelmúltban. A Magyar falu program keretén belül jó néhány épület és köztér újulhatott meg a településen.

Lapunk megkereste Sárosd polgármesterét, Dunkl Gergelyt, aki örömmel számolt be a jelenleg is folyó orvosi rendelő felújításáról.

– Elmondható, hogy jól halad az orvosi rendelő felújítása. 50%-os készültségnél tart a beruházás. Az aljzatbetonozás és a külső homlokzati szigetelés megtörtént, és a tetőre is felkerült már a cserép. Az épület belső részében a válaszfalak kiépítése folyamatban van. Ha ebben az ütemben haladnak tovább a munkálatok, akkor már év végére, azaz a megadott határidő előtt befejezzük. Az orvosi rendelő mellett a bölcsőde építése is folyik még – válaszolta lapunk kérdésére a polgármester.

Jól halad az orvosi rendelő felújítása, felénél tart a beruházás
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nemcsak az idei év szól a településen a megújulásról, hanem a tavalyi is. 2020-ban ugyanis megtörtént az óvoda új tetőhéjazatának felkerülése, amit a teljes elektromos hálózat korszerűsítése és a homlokzati hőszigetelés kialakítása követ. – A fejlesztések és rekonstruálások sorát a Szabadegyházi úti köztemetővel folytatjuk. Az itt található ravatalozó felújítása tavasszal fejeződött be, mely a 2019-es Ravatalozó felújítása és korszerűsítése program keretén belül valósulhatott meg. Egy újabb elnyert pályázati forrásból kerül sor a temető központi részének térkövezésére és a vízvételi pontok bővítésére. Az új kút mellett három kandeláber is kiépítésre kerül. A Szabadegyházi úton egy kerékpárút épül, a munkaterület átadása pedig jövő hét szerdán lesz – mondta Dunkl Gergely.

Ezentúl Sárosd civil szervezetei is sikeresen pályáztak a Magyar falu program Civil Alapjára. Így a Művelődési Házban kialakítanak egy modern oktatótermet, melynek köszönhetően az ifjúság olyan digitális innovációkkal ismerkedhet meg, mint a robotika, VR – virtuális valóság – vagy a drónok világa. A Kézműves Ház eszközei, felszerelései is bővülhetnek, illetve a tűzoltószertár tetőszerkezete és héjazata újulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában