Frissen Fejérből

2021.08.05. 09:00

Támogatják Iváncsát – A beruházás zajlik, a vállalat pedig a civileket is segíti

Magyarország legnagyobb zöldmezős beruházása jelenleg is zajlik Iváncsán. Ezzel egyidejűleg 15 millió forint értékű támogatást kapott a település három civil szervezete, melyet kiemelten fontos munkájukra fordíthatnak.

Baráth Eszter

20210804 Iváncsa, SK Battery, adomány, civil szervezetek. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az SK Battery Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, általános igazgatója, az építkezés mérnöki vezetője, a cég képzési és kommunikációs vezetője szerdán adta át azt a jelképes csekket, amelyen 15 millió forint volt feltüntetve. Ezt az összeget két évre lebontva kapja meg az Iváncsai Nagycsaládosok Egyesülete, a Gyermekeinkért Alapítvány, valamint az Iváncsáért Közalapítvány.

A tervek szerint halad az ország legnagyobb zöldmezős beruházása Iváncsán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kft. ügyvezető igazgatója, Han Sangkyu kiemelte, hogy az SK Innovation részeként osztják azt a vállalati filozófiát, amely a fenntartható növekedésről, a társadalmi elkötelezettségről szól. Ezért is tartják fontosnak, hogy ilyen alkalmakkor támogassák a civil szervezeteket. Hangsúlyozta, hogy az építkezéssel kapcsolatban a lakosság részéről korábban felmerültek problémák, ezek megoldásán dolgoznak, és talán ez a támogatás is hozzájárulhat ahhoz, hogy az Iváncsán élő lakosság elégedettsége erősödjön a beruházóval és az építkezéssel szemben.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az igazgató elmondta, a társadalmi felelősségvállalási program része az a fajta közösségi munka is, amelynek keretében júniusban, Komáromban a kollégáikkal, a gyár dolgozóival ültettek fákat. Hasonló programokat a jövőben Iváncsán is tervezne.

Nagy Zoltánné, Pécsi Ádám és Kucsera Gabriella, a támogatott szervezetek vezetői írtak alá
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kérdésünkre a vállalat képviselői elmondták, hogy bár Magyarországon és külföldön is több potenciális helyszínt megnéztek a beruházást megelőzően, mégis Iváncsa volt az, ahol a feltételek leginkább teljesültek. Kiemelték, ezek teljesülése mellett elsősorban ezt a települést ajánlotta a kormány.

Iváncsa polgármestere, Molnár Tibor a munkálatokkal kapcsolatban elmondta, hogy az építkezés környékén folyamatosan tisztítják a közutat. Az elmúlt időszakban a munkagépek a száraz napokon port, csapadékos időben pedig sarat hordtak ki az útburkolatra. Emiatt döntöttek úgy, hogy előbbi csökkentésének érdekében locsolják, utóbbi esetében pedig mossák az érintett szakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában