Frissen Fejérből

2021.08.05. 13:00

Támogatást kapnak a civilek Sárbogárdon és Enyingen

Két egyesület és egy alapítvány részesült támogatásban a Városi Civil Alap pályázatán – értesültünk Varga Gábortól, a térség országgyűlési képviselőjétől. A nyertesek Dél-Fejér két városa kulturális- és közéletének meghatározó tagjai.

V. Varga József

A bogárdi támogatásról Novák Kovács Zsolt beszélt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A Sárbogárdi Múzeum Egyesület 15 millió forint támogatást kapott a helyi értékek feltárására, megismertetésére, bemutatására, a helyi identitás erősítésére. A Sárbogárdi Kulturális Egyesület 7 millió forintot programok szervezésére. Az enyingi Herceg Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskoláért Alapítvány 8 millió forintot tudományos élménytér kialakítására.

A pályázat által támogatott tevékenységük főbb elemei közül Novák Kovács Zsolt, a Sárbogárdi Múzeum Egyesület elnöke kiemelte a Helytörténeti füzetek kiadványsorozatuk folytatását több témában (természetrajzi, történeti, civil szervezetek múltját bemutató), valamint egyesületük kommunikációjának megújítását (honlapjuk és közösségi oldaluk fejlesztése). Tervezik a település egész lakosságát elérő tájékoztató kiadvány elkészítését (helyi értékek bemutatása, rendezvények listája, idegforgalmi kalauz). A nevezetességeket tájékoztató táblával jelölik meg, s összekapcsolják őket a honlapjukkal a QR-kódok segítségével. Szeretnék teljes körűen felkutatni a helyi értékeket, és ezeket új módszerekkel a nagyközönség elé tárni (néprajzi és egyéb jellegű gyűjtőmunka, rendezvények).

A bogárdi támogatásról Novák Kovács Zsolt beszélt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A József Attila Művelődési Központ üzemeltetője 2010 augusztusa óta a Sárbogárdi Kulturális Egyesület – tudtuk meg Horváth István elnöktől. A programok még szervezés alatt állnak, terveikről később tudnak beszámolni.

Enyingen a Herceg Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskoláért Alapítvány zászlajára tűzte, hogy a fiatalok számára digitális és természettudományos élményteret, élménypontot alakítanak ki, megteremtve és megfelelő infrastruktúrával ellátva egy informális és nem formális tanulási lehetőséget. – Célunk, hogy létrejöjjön egy olyan élményszerű multifunkciós közösségi tér, ahol szakköröket, klubfoglalkozásokat, napközis táborokat, tehetséggondozó programokat tudunk majd modern, 21. századi, innovatív környezetben szervezni – mondta el Regenyei Katalin, az alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában