Frissen Fejérből

2021.08.01. 07:15

Színes programok és szociális támogatás – Ez Aba célja

A kisváros vezetése kitűzte célul: jobbnál jobb lehetőségeket biztosít a lakosságnak.

Déri Brenda

Az önkormányzat mellett a Fiatalok Abáért csoport is igyekszik minél színesebb programokat biztosítani a lakóinak

Fotó: László Anita

Idén nyáron számos programot biztosít Aba önkormányzata a helyieknek, egynapos buszos kirándulásokat szerveznek és olyan hétvégi programokat, mint a kertmozi.

A városvezetés Egy kicsi ablak a világra programja keretén belül lehetőséget teremt az Abán, beleértve a Bodakajtoron és Belsőbárándon élőknek is arra, hogy a Közösségi Ház munkatársai által szervezett túrákon, utazásokon részt vegyenek.

A kirándulások normál esetben önköltségesek, ám annak érdekében, hogy a nehezebb anyagi helyzetben lévő lakosok is tudjanak menni, az önkormányzat magára vállalja a programköltségek 80 százalékát. Ezzel támogatva az alacsony jövedelemmel rendelkező, két- vagy többgyermekes családokat, a gyermekeiket egyedül nevelő, alacsony, egyedülálló vagy alacsony jövedelemmel rendelkező nyugdíjasokat vagy az egyéni elbírálás alapján rászorulónak tekinthető személyeket.

Bárki tehát, aki a fent említett csoportokba tartozik, jelentkezhet a kirándulásokra az ahhoz szükséges űrlapok benyújtásával.

A kirándulássorozat első állomása Pécs. A programtervezet szerint ellátogatnak a Zsolnay-negyedbe és a pécsi kisvasúttal megcsodálják a város főbb nevezetességeit.

Az önkormányzat mellett a Fiatalok Abáért csoport is igyekszik minél színesebb programokat biztosítani a lakóinak
Fotó: László Anita

Ami a kertmozit illeti, a nyár folyamán három alkalommal kerül sor vetítésre, a filmek alatt büfé is üzemel, így némi itallal és rágcsálnivalóval még kellemesebb esti időtöltés lehet a családok és a barátok számára.

Nem csak az önkormányzat igyekszik minél színesebb programokat biztosítani a lakóinak, hanem a Fiatalok Abáért csoport is, akik legutóbb egy asztalitenisz-versenyt tartottak. A győztesek még érmeket és trófeát is kaptak.

A polgármester, Mikula Lajos igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni Aba egyéb településrészeire – Bodakajtor, Belsőbáránd – ennek okán most hétvégén megrendezésre kerül a Kertvárosi Piknik, mely ügyességi versenyekkel, sportjátékokkal és különféle bemutatókkal várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában