Frissen Fejérből

2021.08.14. 10:00

Rendeletek, vészhelyzeti határozatok a sárbogárdi képviselőtestületi-ülésen

A dél-mezőföldi település képviselő-testülete a júniusi nyitást követően pénteken tartotta első „élő” közgyűlését a városháza dísztermében.

V. Varga József

Sükösd Tamás polgármester a csarnokról szólva elmondta, áprilisban kiírják a feltételes közbeszerzést a kivitelezésre

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Amint elhangzott: 2020. november 4. és 2021. június 15. között a polgármester a grémium hatáskörében eljárva 30 rendeletet, valamint 143 vészhelyzeti határozatot hozott.

Az ülésen a képviselők a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról tárgyaltak, és elfogadták a kiadások készpénzben történő teljesítésének eseteiről szóló önkormányzati rendeletet. Az államháztartáson kívüli forrás átadására és átvételére vonatkozó szabályokról szóló rendelet értelmében alapítványok esetén a rendelkezésre álló keretöszszeg odaítélésére a képviselő-testület jogosult.

Az idei évben a működési és rendezvényi támogatási pályázatra két pályázat érkezett. A testület a Központi Óvodát Segítő Alapítványnak 100 ezer forint (rendezvényköltségek, kellékek, anyagok), a Sárszentmiklósi Iskoláért Alapítványnak 160 ezer forint (játszótéri játék az iskolaudvarra) támogatási összeget állapított meg. A polgármesteri hivatal köztisztviselői részére a jutalom kifizetéséhez 10 millió forint + 15,5 százalék szociális hozzájárulási adó pótelőirányzatot biztosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában