Összefoglaló

2021.08.02. 11:30

Panelhorror, összetört autók és hajléktalankrízis Fehérváron – Ezeket olvasták a múlt héten

Július utolsó hetében sem állt meg az élet Fejér megyében. Mindig akadt egy olyan téma, amely felkeltette a nagyérdemű érdeklődést, ezek közül pedig a legolvasotabb cikkeinket most egy csokorba szedtük.

feol.hu

Több hányatott sorsú hajléktalan él az utcán, ami zavarja az ott élőket

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

1. Panelhorror Székesfehérváron

Végső kétségbeesésében lapunkat egy elkeseredett édesanya azzal a sajnálatos hírrel kereste meg, hogy nemhogy nem tudja élvezni otthonának kényelmét, az egyenesen élhetetlen a beáradó bűz és a beférkőző egerek, élősködők miatt. Az elbeszélések alapján az ott élő idősebb asszony és a fia hatalmas szemétben és koszban éltek. Nem beszéltek senkivel, mogorvák és maguknak valók voltak. A megjelenésük ápolatlan és rongyos volt. Sokszor látták, hogy az utcákon lévő kukákban turkáltak, innen származhatott a rengeteg felhalmozott szemét, ami miatt nemcsak szagok keletkeztek, hanem egyre több rágcsáló is elárasztotta a lakást, így az édesanya otthonát is. És ez még nem minden...

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/buz-szekesfehervar-panel-lakas-ragcsalo-holttest-5149052/

2. Újabb autóra szakadt rá egy fa a Horvát István utcában

Nemrégiben írtunk róla, hogy a Horvát István utcában, ahol az utca a névrokon lakóteleppel szomszéd, faleszakadás történt. Egy kicsi olasz autó bánta és a tulajdonosa. Zákányi Tamás városüzemeltetési igazgató korábbi cikkünkben azt mondta, nem jár a biztosítón keresztül kártérítés az autó tulajdonosának, merthogy a fa egészséges. Azt is mondta, hogy a fát nem kell kivágni. Ez, úgy tűnik, nem tartható álláspont. Július 26-án késő délután újabb autó esett a fa áldozatául. Egy német autót ért baj. A szélvédője csúnya törést szenvedett, azt cserélni kell nyilván. Kisebb ütéseket kapott a karosszéria is, főleg a motorháztető. Ennek az autónak a tulajdonosa számíthat kártérítésre!

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/horvat-istvan-lakotelep-fa-leszakadt-auto-parkolas-kar-5146358/

3. Hajléktalanhelyzet a Skála környékén

Finoman szólva is áldatlan állapotok uralkodnak a belváros néhány utcájában. A különböző szolgáltatóegységek, irodaházak és áruházak környékén lévő tereken megnőtt a hajléktalanok száma.

Az ott élők egyre nehezebben viselik el, hogy nem tudnak hűsölni egy kellemeset a fák árnyékában lévő padokon, nem engedhetik ki gyermekeiket rollerezni vagy játszani a panelházak aljában lévő zöld területekre. Mindez az odatelepülő hajléktalanoknak köszönhető, ugyanis előszeretettel járkálnak fel s alá. Persze nem mind, a környéken lévő lakosok szerint egy visszatérő, több főből álló csoportra jellemző leginkább, hogy problémásak lennének. Rendszerint bódult, kábult állapotban hangoskodnak. Előfordult már egy-egy kirívóbb eset is, amikor hiányos öltözetben zaklatták a járókelőket.

Lapunk ellátogatott egy a helyszínen lévő büfébe, ahol az ott dolgozótól és a járókelőktől érdeklődött a fennálló helyzet felől. Szinte egyhangúan minden megszólított kijelentette, hogy borzalmas, ami az elmúlt néhány hónapban eluralkodott.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hajlektalankrizis-szekesfehervaron-konfliktusok-a-renitens-viselkedes-miatt-5154329/?utm_source=www.feol.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_11_m

4. Lenyűgöző ház Velencén – Az Év háza közönsögdíjasa

Az építész s a tulajdonos együttes álma, valamint az értő kivitelező mellett a páratlan panoráma és egy ehhez kapcsolódó különleges telek kellett ahhoz, hogy olyan ház épülhessen meg Velencén, amely méltán érdemelte ki az Év háza pályázat közönségdíját. Göde Ferenc építész tervezte kívül-belül az épületet, aki a házba és életébe is betekintést engedett.

https://www.feol.hu/otthon/az-ev-haza-kozonsegdijasa-egy-velencei-epulet-lett-ime-a-gyonyoru-ingatlan-5154023/

5. Az EFOTT „szelét” sem kívánják

Fizikai akadályokkal tiltják ki az autókat és a gyalogosokat ideiglenesen a város bizonyos területeiről, míg máshol a látogatókat szállító buszok behajtását tiltják meg Velencén augusztus 2-ától. Az EFOTT ugyan már a szomszédos településen lesz, de a forgalmi rend megváltoztatásával is az lehet a cél, hogy messziről elkerüljék a várost az átutazó fesztiválozók.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-efott-szelet-sem-kivanjak-a-velenceiek-5153198/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában