Aranylakodalom

2021.08.23. 07:30

Ötven év után is együtt az úton – Sokak számára példa lehet Imre és Veronika házassága

Pill Imre és felesége, Veronika házasságkötésük 50. évfordulóján népes családjuk jelenlétében tettek tanúbizonyságot egymás iránt érzett töretlen szeretetükről.

Héjj Vivien

Tornyai Gábor atya „adta össze” újra Veronikát és Imrét

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Pill család apraja-nagyja összegyűlt szombaton a jeles esemény alkalmából: Pill Imre és Lengyel Veronika története sokak számára pozitív példa lehet. A pár ugyanis augusztus 21-én ünnepelte aranylakodalmát, nem is akárhogy!

Lépjünk egy kicsit vissza az időben! Lengyel Veronika vértesacsai származású, férje, Pill Imre Lovasberényben élt. 1970-ben az acsai farsangi bálban ismerkedtek meg, mint mondták, szerelem volt első látásra. 1971 tavaszán a lánykérésre is sor került, ugyanezen év augusztus 21. napján pedig megesküdtek, hogy egymás mellett lesznek jóban, rosszban, betegségben, egészségben. Első fiúgyermekük 1973-ban született, majd a következő évben újabb kisfiú érkezett a családba.

Tornyai Gábor atya „adta össze” újra Veronikát és Imrét
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

1977-re felépült gyönyörű székesfehérvári otthonuk, majd 1979-ben a harmadik fiúgyermek megszületésével vált igazán teljessé a család. A pár azóta már hat unoka – négy lány és két fiú – boldog nagyszülőjeként tölti a mindennapokat. A fél évszázadot felölelő együtt töltött idő rengeteg örömöt és számos megpróbáltatást hozott, ám a szeretet a legnehezebb időkben is összetartotta a családot.

Az ifjú pár az 1971-es esküvőn Fotó: család

Ötven év után úgy döntött a pár, hogy Tornyai Gábor atya celebrálása mellett, családjuk körében ismét fogadalmat tesznek, megerősítik házastársi esküjüket. Hogy mi a hosszú, boldog házasság titka, arról egybehangzóan nyilatkozott az „ifjú pár”: – Sokat számít az egyetértés, a bizalom, és az, hogy a nehéz időkben is együtt voltunk, kitartottunk egymás mellett – mondták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában