Frissen Fejérből

2021.08.01. 12:00

Ötödször fogtak össze a gyerekekért a Nagyok Székesfehérváron

Habár a 2020-as évben a koronavírus miatt elmaradt a már hagyományosnak mondható rendezvény, idén július 31-én ismét egy jó ügyért fogtak össze a „nagyok”.

Elekes Gergő

Csordásné Wurczinger Mária vette át az összeget Molnár Attila (b) és Mounier Stephane (j) főszervezőktől

Fotó: Mounier Noémi

Ahogy az már megszokottá vált, a Nagyok a Kicsikért fesztivál fő mozgatórugója a jótékonyság: az idei évben a Fejér Megyei Szent György Kórház-Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány részére gyűjtöttek, akik a befolyt összeget a megyében élő gyermekek magas szintű ellátására fordítják. Ami viszont újdonságként szolgált, az a helyszín: míg a korábbi években mindig a Halesz park adott otthont az eseménynek, idén a Szárazréti Közösségi Háznál rendezték meg a fesztivált.

Délelőtt 10 órakor az alapítvány részéről Csordásné Wurczinger Mária nyitotta meg a napot, majd kezdetét is vették a színesebbnél színesebb programok: először Molnár-Schoffhauzer Alexandra mozgatta meg a jelenlévő gyermekeket játékos feladatokkal, akik ettől olyan energialöketet kaptak, hogy rögtön ki is hívták az erősembereket egy kötélhúzó versenyre. Le is győzték őket!

A kicsik lelkesen vettek részt a KID-Nasztika foglalkozáson.
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

11 órától aztán már ténylegesen az erősembereké lett a főszerep, akik két kategóriában, öt feladatban mérték össze erejüket: kamionhúzás, lengőcipelés, körből kitolás, rönkhajítás és bothúzás. A nap végén megyei diadal született, open kategóriában a sárosdi Mészáros Dávid győzött, míg mastersben a fehérvári Mounier Stephane végzett az élen.

Mounier Stephane úton a győzelem felé
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Délután BSW-közönségtalálkozó, Katona Csaba sörtörténeti előadása, Lui mágus, Baranyai János súlyemelő bemutatója és különböző koncertek várták a közönséget. Fellépett Curtis, a SzkíTon Produkció, Essemm, KillT.

 

A műsorok alatt kísérő programként kosárlabda, kispályás foci, Teqball (a lábtenisz asztali változata) közül is válogathattak a nézők, a finom ebédhez pedig hozzájárult Fésűs Nelli, Vajtó Lajos, valamint Ricky a Picasso Branch-ből.

Csordásné Wurczinger Mária vette át az összeget Molnár Attila (b) és Mounier Stephane (j) főszervezőktől
Fotó: Mounier Noémi

A nap során azok, akik háromezer forint feletti adománnyal támogatták a gyerekeket, mindannyian egy egyedi grafikával ellátott pólót kaptak. Így végül 378.365 Ft-ot sikerült összegyűjtenie a szervezőknek.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/elektromos-buszt-huztak-pakson-az-erosemberek-5103689/

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/oreg-roka-nem-ven-roka-masters-kategoriaban-is-taroltak-a-fejer-megyei-erosemberek-5063747/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagyok-a-kicsikert-fesztival-a-haleszban-2337975/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában