Frissen Fejérből

2021.08.30. 17:17

Lopós postás, aranylakodalom és egy gyönyörű ZiL – Ezeket olvastátok múlt héten

feol.hu

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az enyveskezű postás

Egy nő 2019. március 11. és 2019. május 24. között postai ügyfélszolgálati ügyintézőként dolgozott egy Fejér megyei postahivatalban, munkaköri feladataihoz tartozott többek között a pénzforgalmi befizetések elfogadása. Ezek során úgy tett, mintha az ügyfél csekkjét rögzítette volna a posta rendszerében, a feladni szánt összeget a kasszába tette, majd a munkanap végén azt kivette és saját céljaira fordította. Kilenc embert lopott meg.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/postaskent-dolgozott-az-ugyfelei-penzet-tette-zsebre-egy-fejer-megyei-postahivatalban-5221829/?uftm_medium=social[/embed]

A szabadbattyáni buszbaleset egyik sérültje feladta a küzdelmet

Egy egynapos horvátországi nyaralásból tartott hazafelé az a busz, amely 15-én letért az úttestről, átszakította a szalagkorlátot, hídpillérnek ütközött, majd az oldalára borult. A buszon 56 utas volt, közöttük két gyermek és a két buszsofőr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere augusztus 23-án, hétfőn arról adott tájékoztatást közösségi oldalán, hogy a balesetben súlyos sérülést elszenvedett fehérvári polgár, aki az egyik önkormányzati vállalat munkatársa volt, vasárnap elhunyt.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-het-utan-feladta-a-kuzdelmet-a-halalos-buszbalesetben-megserult-fehervari-lakos-5214971/[/embed]

Aranylakodalom és fogadalomtétel

Pill Imre és felesége, Veronika házasságkötésük 50. évfordulóján népes családjuk jelenlétében tettek tanúbizonyságot egymás iránt érzett töretlen szeretetükről.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/otven-ev-utan-is-egyutt-az-uton-sokak-szamara-pelda-lehet-imre-es-veronika-hazassaga-5213912/[/embed]

A velencei-tavi madárpusztulásról

Lendvai Gábor biológussal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Fejér megyei elnökével a Velencei-tónál tapasztalt madárpusztulásról és más jelenségekről beszélgettünk.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/velencei-to-madarpusztulas-lendvai-gabor-5223356/[/embed]

Egy egyedi és csodaszép ZiL

„– Valamikor én is dolgoztam ilyen orosz technikával, egy székesfehérvári cégnél általában meggyet és építőanyagot hordtunk, télen pedig havat toltunk – emlékezett Kósa János. – Ebből jött az ötlet, hogy ha már egyszer vezettem ZiL-t, akkor építsek is meg egyet, egy maradandót. Egy dupla fülkés járművet raktunk össze, két ZiL-fülke lett összehegesztve, az alváz is a ZiL-130-asé, a fűtőmű pedig a MAN teherautó alkatrészeiből készült. Lehet találni a világhálón ránézésre hasonlót, ami még tűzoltóautó, de az nem ilyen konstrukció. Az ajtók magassága meg lett növelve, és szélesebbek lettek, megszüntettük az elefántfüleket, a két fülke közötti rész, az oszlopok teljesen egyediek. A sárvédőket négy ZiL-ből alakítottuk ki.”

[embed]https://www.feol.hu/loero/szepsegesen-eros-5223788/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában