Frissen Fejérből

2021.08.21. 07:20

Kitüntető címeket, díjakat adtak át Bogárdon

A Szent István-nap előestéjén tartott városi ünnepségen Sükösd Tamás polgármester beszéde után, illetve a Violin Alapfokú Művészeti Iskola zenei műsorszámai között a polgármester és Novák Kovács Zsolt alpolgármester kitüntető címeket, díjakat adott át.

Majer Tamás

Sükösd Tamás polgármester mellett Csanádi József díszpolgár, Németh Lászlóné és Hári Levente

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Immár Sárbogárd városának díszpolgára Csanádi József háziorvos. A doktor 1966 októberében egy pénteki napon vette át diplomáját, és hétfőn már Töbörzsökön kezdett mint körzeti orvos. Kisebb kitérőkkel – Dunaújváros, Tata, Nagylók – már 45 éve a sárbogárdi lakosságot szolgálja.

Sárbogárd Város Szolgálatáért kitüntetést ketten kaptak. Németh Lászlóné gyógypedagógus és – az ünnepségen részt nem vevő – Roshdi Abdalla Fadol gyermekorvos. A Sárbogárd Város Sportjáért kitüntetést Hári Levente, a magyar bajnokság első osztályában szereplő Veszprémi KKFT kézilabda-játékosa vehette át.

Sükösd Tamás polgármester mellett Csanádi József díszpolgár, Németh Lászlóné és Hári Levente
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A magyar államalapítás ünnepe egyaránt alkalmas a múltra való emlékezésre és a jövőbe tekintésre – fogalmazott Szent István-napi beszédében Sükösd Tamás. – Ezer esztendővel ezelőtt eleink keresztény és független magyar államot teremtettek. Keresztényt, mert érezték, csak a hitnek van teremtőereje, és mert tudták, hogy a keresztény Európa talajára csak keresztény állam tud meggyökerezni – mondta. – Független államot teremtettek, mert tudták, a függetlenségben sérült állam nem képes ellátni legfőbb feladatát: megfelelő védelmet és oltalmat nyújtani az országban élő magyaroknak és nem magyaroknak – folytatta.

A polgármester kifejtette, nincs ok abban hinni, hogy Magyarország – vagy bármelyik másik európai állam – javára válna, ha felszámolná keresztény gyökereit, és feladná függetlenségét.

 

– Tisztelt ünneplők, kedves sárbogárdiak! A világjárvány ellenére itt vagyunk mi, magyarok – nők, férfiak, lányok, fiúk –, egyaránt Szent István örökösei, itt vagyunk, és megköszönjük az örökkévaló Istennek, hogy itt lehetünk. Elfogadjuk, ha valaki egyénileg nem fér bele az előbbi kategóriákba, de úgy gondoljuk, hogy ez nem útja a közösségnek, a társadalomnak, a nemzetnek, az emberiségnek – fogalmazott beszéde elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában