Frissen Fejérből

2021.08.18. 15:15

Kisgépeket adományoztak a székesfehérvári tűzoltóságnak

A tűzoltó hivatás elismeréseként és a beavatkozások hatékonyságának támogatásaként több akkumulátoros kisgépet és tartozékait adományozta egy székesfehérvári vállalat a megyeszékhely hivatásos tűzoltó-parancsnokságának.

Katasztrófavédelem

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér MKI

Az ajándékozást több hetes egyeztetés előzte meg, amelynek során felmérték, mely eszközöket tudják leghatékonyabban alkalmazni a tűzoltók a beavatkozások során. Így fémvágó körfűrész, korongos gyorsdaraboló, sarokcsiszoló, ütvecsavarbehajtó, orrfűrész, valamint a gépekhez tartozó kiegészítők, vágó- és fűrészlapok, dugókulcs készlet, akkumulátorok és töltők támogatják a jövőben a még gyorsabb és hatékonyabb tűzoltói beavatkozásokat. A kisgépeket Horváth Péter, a Makita Elektromos Kisgépértékesítő Kft. csoportvezetője adta át Sallai László tűzoltó alezredesnek, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének és Benke Dávid Dénes tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnoknak.

A kirendeltség-vezető kiemelte, hogy Székesfehérvár széleskörű közlekedési infrastruktúrával és iparral rendelkezik. A tűzoltó parancsnokság beavatkozásaink többségét a műszaki mentések teszik ki. A városban és a tűzoltóság működési területén sok a csarnok jellegű építmény, a gépsorok- és gyártósorok, amelyeknél – szükség esetén – nagy hatékonysággal tudják alkalmazni a most átadott eszközöket a különböző bontások, lemezvágások során, valamint a csavarkötések oldásánál. Az új eszközök a műszaki mentésekhez rendszerint riasztott pályaszeren és a gépjárműfecskendőkön kapnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában